Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Recomandare aparat auditiv

Discutii generale despre proteze auditive.
Harald

Post by Harald »

TheSithLord wrote: Si bineinteles ca nu ai cum sa intelegi CUM ESTE daca nu ai probleme cu auzul.
Aşa e, nu am cum să înţeleg. Tu ai impresia că trebuie să fii câine, ca să poţi dresa un câine? :roll:

Ţi-ai pus vreodată întrebarea dacă nu cumva tu ai un punct de vedere pur subiectiv, fiindcă nu cunoşti decât propria ta pierdere de auz? Crezi că pacienţii bolnavi de cancer nu pot conta decât pe medicii care au şi ei cancer? Oftalmologii ar trebui să fie orbi, după mintea ta, ca să-şi poată face treaba? N-ar fi posibil ca un audiolog (sau chiar eu însumi, deşi nu sunt audiolog) să aibă (să am) un punct de vedere mult mai de ansamblu, văzând sute sau mii de hipoacuzici, precum şi modul, mai mult sau mai puţin eficient, în care hipoacuzia lor a fost compensată?

Citeşte măcar tot ce s-a scris pe forumul ăsta şi emite păreri abia după. Dacă devine interesant, încearcă şi pe Hard of Hearing Advocates sau deschide-ţi un cont şi la HIMSA.
TheSithLord

Post by TheSithLord »

Tu ai impresia că trebuie să fii câine, ca să poţi dresa un câine?
Tot nu vei intelege.Dar poti avea puncte de vedere,sigur ca da,sant ale tale,bazate pe observatii sau pe informare.Dar respecta si tu parerile si opiniile altora,nu esti tu mai destept,intelegi?

Am citit pe acest forum mult maimult decat crezi tu ca am facut.Dar e cazul sa ma obisnuiesc cu presupunerile tale.

Atunci,ala care se ocupa de ochi,urechi si ce ai mai specificat tu acolo,sa-si faca datoria daca se pricepe si se comporta adecvat cu pacientii sau sa-si dea demisia in caz ca e paralel cu meseria sau "nu are nici o obligatie fata de pacient"
Harald

Post by Harald »

TheSithLord wrote: Atunci,ala care se ocupa de ochi,urechi si ce ai mai specificat tu acolo,sa-si faca datoria daca se pricepe si se comporta adecvat cu pacientii sau sa-si dea demisia in caz ca e paralel cu meseria sau "nu are nici o obligatie fata de pacient"
Nu înţelegi natura sau dimensiunea reală a problemelor din audiologia românească. Pentru ca serviciile să fie realmente accesibile publicului din toată ţara, să zicem în limita a 50 km. de domiciliu, ar fi nevoie de câteva sute de audiologi. Care nu există. Pauză. Atunci când lipsesc 500 de audiologi, 50-100 de impostori îşi găsesc loc oricând în peisaj. Şi produc bani din asta, aşa că n-au nici o intenţie să-şi dea demisia. Punct.

Dacă ai să încerci să angajezi 50-60 de oameni ca să presteze o activitate oarecare, ai să începi să înţelegi ce compromisuri trebuie să faci. Găseşte 50-60 de mecanici auto şi încearcă să-ţi faci o reţea de service pentru camioane. Ai să vezi că nu-i găseşti nici pe aceia. La peisajul actual din România, nu ai efectiv de unde să iei 50-60 de audiologi, iar cei din Germania sau Marea Britanie n-or să vină aici.

Flame: chestiile astea înălţătoare, de genul "să-şi facă datoria sau să-şi dea demisia" păstrează-le pentru prietena ta, ca s-o impresionezi. Când ai să ai 50-60 de angajaţi în România, să vii să ne povesteşti cum e.
TheSithLord wrote: Dar respecta si tu parerile si opiniile altora, nu esti tu mai destept, intelegi?
Aici nu discutăm despre cât sunt eu de deştept, iar "părerile" şi "opiniile" tale sunt mai degrabă convingeri şi prejudecăţi. Nu te-a tentat niciodată o mică reflecţie?
TheSithLord

Post by TheSithLord »

Reflectez tot timpul.

Si da,sa-si faca datoria.D-aia e acolo.Punct.

Vorbesti de aia 50-60 de angajati.Si daca nu este cu suparare,cu ce se ocupa firma ta?

Eu am avut doar cativa angajati,am fost si eu la randul meu angajat si cunosc diferenta dintre oameni.Sant unii care vin la serviciu doar ca sa-si ia banii si trebuie sa stai cu gura pe ei tot timpul,oameni care nu gandesc actiunile lor,nu anticipeaza si nici nu-si asuma responsabilitatea pentru ceea ce fac.Am intalnit colegi asemenea,munceau mecanic,doar ca sa faca ceva,pe partea cealalta toata munca lor trebuia refacuta din nou.Am intalnit si oameni care aduceau cu ei mai mult decat simpla obedienta,creativitatea si sansa erau de partea lor.Nu li se spunea decat CE trebuie sa o faca iar ei gaseau intotdeauna o cale de a face un lucru.Si exact ca ei ma comport si eu in tot ceea ce fac.
Asa ca decat mult si prost,mai bine putin si bun.

Nu avem nevoie de sute de audiologi.Ar fi de ajuns 30 pe toata tara,audiologi buni care sa faca treaba buna si sa stii ca ar fi mai eficient decat aia 500,care 90% dintre ei sant impostori.Asta este parerea mea.
Harald

Post by Harald »

TheSithLord wrote: cu ce se ocupa firma ta?
Dacă te-ai fi deranjat să citeşti ce s-a mai scris pe forum, ai fi ştiut. Dar dacă îţi imaginezi că tot ce s-a scris va fi reluat mereu de la zero, ori de câte ori apare pe forum câte unul ca tine, hotărât să le impună celorlalţi propriile convingeri, dar la fel de hotărât să nu încerce să înţeleagă nimic din realitatea obiectivă, atunci să ştii că te înşeli.
TheSithLord wrote: Nu avem nevoie de sute de audiologi.Ar fi de ajuns 30 pe toata tara,audiologi buni care sa faca treaba buna si sa stii ca ar fi mai eficient decat aia 500,care 90% dintre ei sant impostori.Asta este parerea mea.
Mă bucur că eşti sincer. Într-adevăr, asta este părerea ta. Nu ai înţeles ceea ce am scris eu, dar comentezi ceea ce ai prins din zbor, citind în diagonală. Încearcă să înţelegi ce este aceea o părere. Când vei reuşi, nu vei mai fi aşa mândru să-ţi exprimi părerile.
TheSithLord wrote:Reflectez tot timpul.

Si da,sa-si faca datoria.D-aia e acolo.Punct.
Să reflectezi nu înseamnă să afirmi că reflectezi. Afirmaţia de pe primul rând este evident contrazisă de ceea ce scrii pe al doilea rând. Nu ştii ce înseamnă a reflecta raţional, aşa cum nu ştii nici ce e aceea o părere. Foloseşti termenii fără să te preocupe semnificaţia lor, iar asta explică totul, inclusiv predispoziţia pentru teoria conspiraţiei.
TheSithLord

Post by TheSithLord »

La urma urmei,nici nu ma intereseaza cu ce te ocupi.Si iar presupui prea multe legat de primul text din postul tau recent,adica asta:

"Dar dacă îţi imaginezi că tot ce s-a scris va fi reluat mereu de la zero, ori de câte ori apare pe forum câte unul ca tine, hotărât să le impună celorlalţi propriile convingeri, dar la fel de hotărât să nu încerce să înţeleagă nimic din realitatea obiectivă, atunci să ştii că te înşeli. "

Nu impun nimanui nimic,tu,ca patron,esti obisnuit ca angajatii tai sa fie de acord cu tine si nimeni sa nu zica "pas" in fata ta.Nu te astepta la asta de la mine,nu sant sclavul nimanui.

O parere este bazata pe un punct de vedere sau mai multe.Nu ma invata tu pe mine ce-i aia parere.N-am 5 ani.

Nu trebuie sa gandesc 15 ore ca sa-mi spun o parere,ci DOAR ATAT CAT ESTE NECESAR.Probabil ca daca as fi fost de acord cu tine intru totul,altfel statea treaba,daca ziceam - OK Shefu,ai dreptate,tu le stii mai bine decat mine pe toate,in tine-mi pun increderea - nu-i asa?

Ideea este Harald- hai sa incetam cu astea.Tu ai puncte de vedere diferite,eu am puncte de vedere diferite,pe undeva avem cel putin un punct de vedere comun,de asta sa fii sigur.Asa cum si eu sant incapatanat si tin la orgoliu si la mandria de om,asa si tu.Poate ca tu stii mai multe decat mine legat de anumite subiecte - este avantajul tau,dar nu ma subestima si nici nu ma caracteriza,nici macar nu ma cunosti si nici nu stii cine sunt.Eu incerc sa n-o fac,incerc sa nu atac pe nimeni si atunci cand o fac,este doar atunci cand cineva ma ataca intr-un fel sau altul.Realizezi faptul ca dintre toti userii acestui forum tu ai fost singurul care te-ai legat de mine?Sincer acum,de ce?Dar motivul real,nu alte acrobatii si alte efecte.

Pana in clipa cand vom deveni prieteni,toate cele bune.
ania

cele mai performante?

Post by ania »

Ce parere aveti de aparatul mind 440 m- m4-X de la Widex? L-a achizionat careva? As dori sa imi cumpar niste aparate cat se poate de repede..care sunt cele mai performante la ora actuala?
Harald

Re: cele mai performante?

Post by Harald »

ania wrote:..care sunt cele mai performante la ora actuala?
Sunt peste 300 de producători de aparate auditive la ora actuală, iar numărul modelelor disponibile pe piaţă depăşeşte 10.000. Este lipsită de sens o astfel de întrebare, e ca şi cum ai întreba care e cel mai performant model de autoturism.

Se pot compara oricând între ele două sau mai multe modele de aparate auditive, dar nu se poate răspunde la întrebarea "care sunt cele mai performante?"
TheSithLord wrote: Nu trebuie sa gandesc 15 ore ca sa-mi spun o parere,ci DOAR ATAT CAT ESTE NECESAR.
Exact ăsta e adevărul, dar asta face ca părerile să fie lipsite de valoare practică, iar asta tu nu eşti conştient de asta. Eu pot să fiu de părere că Boeing 737-800 e mai bun decât Airbus A320, dar decizia unei companii ca Lufthansa, de a achiziţiona unul sau altul dintre aceste modele, nu se bazează pe "păreri". Iar dacă Lufthansa şi British Airways ajung la decizii diferite, înseamnă că şi-au evaluat opţiunile folosind criterii diferite, dar nu că au "păreri" diferite.

A emite "păreri" reprezintă un mod de a-ţi recunoaşte lipsa de cunoştinţe într-un domeniu. Şi nu e nimic degradant în asta, pentru orice om există mai multe domenii pe care nu le cunoaşte, decât cele pe care le cunoaşte. Iar atunci când un om de bună credinţă discută cu cineva care ştie şi mai puţin decât el într-un anumit domeniu, simte nevoia să fie corect înţeles şi menţionează că "nu e decât o părere", tocmai pentru a atrage atenţia că acea "părere" e destul de superficială şi nu trebuie luată drept literă de lege, ba chiar trebuie privită destul de circumspect.

La tine, a emite păreri reprezintă mai degrabă un mod de a-ţi afirma rolul sau dreptul de a o face, iar in the process, ignori lipsa implicită de valoare a unei idei emise cu titlul de "părere". Eşti foarte mândru de părerile tale, recunoşti că le emiţi fără a te gândi prea mult (şi chiar aşa e corect, o "părere" nu necesită prea multă analiză înainte de a fi emisă) dar nu eşti conştient de lipsa implicită de valoare a acestor păreri.
Harald

Post by Harald »

TheSithLord wrote: Asa cum si eu sant incapatanat si tin la orgoliu
Încăpăţânarea şi orgoliul sunt considerate calităţi doar în mediile "proletare", printre persoanele needucate. Demnitate, mândrie şi orgoliu reprezintă faze ale aceluiaşi sentiment, dar demnitatea este necesară, mândria poate fi uneori tolerată, în timp ce orgoliul e un sentiment prostesc, prin care îţi atribui cu de la sine putere o valoare exagerată ca persoană. Iar încăpăţânarea la fel. A te lăuda cu orgoliul tău e ca şi cum te-ai lăuda că-ţi baţi nevasta şi copiii. În anumite medii, ai putea fi apreciat pentru asta, în ideea că eşti "bărbat în casă", dar oamenii civilizaţi te vor desconsidera pentru aşa ceva, iar asta cu atât mai mult cu cât tu eşti mândru pentru că o faci.

La fel stau lucrurile şi cu orgoliul şi încăpăţânarea. A fi încăpăţânat înseamnă să faci aşa cum vrei tu, chiar dacă e împotriva oricărei raţiuni. În mediul în care trăieşti tu, probabil sunt însuşiri apreciate. De aceea au succes manelele, de exemplu. Tocmai pentru că glorifică, explicit sau implicit, sentimente ca invidia şi orgoliul. Dar asta e valabil în mediul în care trăieşti tu, nu printre oamenii civilizaţi.

http://dexonline.ro/search.php?cuv=orgoliu

ORGÓLIU, orgolii, s.n. - Părere foarte bună, adesea exagerată şi nejustificată, despre sine însuşi, despre valoarea şi importanţa sa socială; mândrie exagerată; îngâmfare, vanitate, suficienţă, trufie. – Din it. orgoglio. Cf. fr. o r g u e i l.

ÎNCĂPĂŢÂNÁ, încăpăţânez, vb. I. Refl. - A stărui cu îndârjire într-o comportare voluntară, fără a ţine seama de împrejurări; a se îndărătnici; a stărui cu îndărătnicie într-o acţiune sau într-o atitudine (mai ales nesănătoasă).
TheSithLord

Post by TheSithLord »

Bine domnule civilizat,educat si cu un comportament de fiinta cu mult superioara,te rog sa ne ierti pe noi prea-necuviinciosii

M-am plictisit de tine pana la urma si de faptul ca tu esti asa de tare si mare si atotstiutor.Alea sa le vomiti angajatilor tai,nu mie.

Am o rugaminte pentru administratorul acestui forum - te-as ruga sa iei masuri impotriva acestui membru,nu conteneste cu jignirile.Deja acest membru merge prea departe si din cauza lui se face off-topic la greu.Poate capata un suspend sanatos timp de o luna(asa se procedeaza pe alte forumuri publice) si problema ar fi rezolvata.
Harald

Post by Harald »

TheSithLord wrote: Deja acest membru merge prea departe si din cauza lui se face off-topic la greu.Poate capata un suspend sanatos timp de o luna(asa se procedeaza pe alte forumuri publice) si problema ar fi rezolvata.
off-topic:
1. Acest membru (al dvs., sincer :lol: ) face off-topic "la greu" pentru că e nevoit să înceapă discuţia de la corectarea carenţelor în educaţie pe care le au alţi useri :twisted: . Românii şi ex-sovieticii au preluat ideea de forum din vest, dar se comportă pe forumuri cum ştiu ei mai bine, în deplin acord cu lipsa lor de educaţie, nu ca cei din vest.

2. "Un suspend sănătos de o lună" pentru subsemnatul s-ar putea să fie o măsură sinucigaşă pentru forumul pe care se aplică :twisted: . Am refuzat să mai scriu pe un alt forum, iar după nici două săptămâni, numărul utilizatorilor activi de acolo s-a redus la un sfert. Pentru un forum pe care ai în fiecare minut 80-100 de utilizatori activi, devine sinistru să rămâi doar cu 20-25. Devine pustiu ca într-o gară la 2:00 noaptea. Şi durează cam 2 ani pentru a reveni la vechiul număr de utilizatori.
TheSithLord

Post by TheSithLord »

Off topic

nu-ti cere nimeni sa corectezi pe nimeni.Nici sa jignesti pe altii sugerand ca tu ai fi un om superior din vest iar altii inferiori.

Jignirile tot jigniri raman,pana cand pedeapsa nu se aplica,nu vei conteni sa o faci,tu,ca om ce se da superior.Nu cred ca un om superior asa ar face.Iata educatia ta,unde se afla.

Pe langa faptul ca te dai om superior,iti mai si inchipui ca esti centrul universului,fara tine totul se opreste.Dragule,un forum nu sta intr-un singur membru.Si daca unul greseste o data,se poate ierta.Insa unul ca tine care jigneste de fiecare data,folosindu-se de imaginea de om cult si superior,va trebui sa-i aratam cum se procedeaza aici "jos" la noi.

Acum eu chiar merit un warn pentru off.
apolo

Post by apolo »

TheSithLord wrote:Off topic

nu-ti cere nimeni sa corectezi pe nimeni.Nici sa jignesti pe altii sugerand ca tu ai fi un om superior din vest iar altii inferiori.
SithLord nu-mi place sa ma bag unde nu-mi fierbe oala , dar ce-ar fi sa se incheie razboiul asta al orgoliilor ? El nu iti sugereaza ca este superior , el doar utilizeaza un vocabular de termeni nu tocmai des intalnit in discutiile libere si directe ,ceea ce te face sa ajungi la concluzia ca vrea sa para superior. Pe scurt , interpretezi gresit . Si eu am trecut prin ce treci tu , si mi-am dat seama de un lucru : atata timp cat sunt in necunostinta de cauza sau detin mai putine informatii decat altcineva, este bine sa las ciocul mai mic . Nu e corect sa iti versi nervii, chiar daca o faci involuntar , si necazurile pricinuite din cauza aceste afectiuni pe el , sau pe altii .
TheSithLord wrote: Jignirile tot jigniri raman,pana cand pedeapsa nu se aplica,nu vei conteni sa o faci,tu,ca om ce se da superior.Nu cred ca un om superior asa ar face.Iata educatia ta,unde se afla.

din nou , iarasi interpretezi gresit. iar daca a utilizat niste termeni prin care te jigneste pe subinteles,nu cred ca a incalcat atat de mult limita bunului simt incat sa nu incetezi cu razboiul asta verbal.Nu zice nimeni ca el este mai destept ca tine sau tu ca el . Fiecare om e unic si destept in felul lui de aceea atata timp cat nu va cunoasteti nu e corect sa faceti afirmatii unul la adresa celuilalt. V-ati ciondanit putin, apoi inca putin, inca si , mai mult, dar nu trebuie sa cedeze el primul sau tu ca sa avem un invingator . In discutii de genul asta , eu cred ca nu exista invingator si invins, pt ca practic nu orgoliul il caracterizeaza pe om .
TheSithLord wrote: Pe langa faptul ca te dai om superior,iti mai si inchipui ca esti centrul universului,fara tine totul se opreste.Dragule,un forum nu sta intr-un singur membru.Si daca unul greseste o data,se poate ierta.Insa unul ca tine care jigneste de fiecare data,folosindu-se de imaginea de om cult si superior,va trebui sa-i aratam cum se procedeaza aici "jos" la noi.

Acum eu chiar merit un warn pentru off.
Daca ai sta putin si te-ai gandi , ti-ai da seama ca , de la astfel de oameni ca el poti scoate multe , si ce e mai important - ceea ce te intereseaza . Eu zic ca merita un pic de respect pentru faptul ca are bunavointa si te scuteste de ore bune de cautari pe net si alergatura pe la mai multe cabinete - parerea mea , daca vrei sa tii cont e ok , daca nu , o sa fim nevoiti sa citim la nesfarsit schimbul asta de replici fara sens :?
TheSithLord

Post by TheSithLord »

Pai Apolo,sant de acord cu tine.Dar nu crezi ca ar trebui si el sa-si schimbe maniera in care o face?Daca el ar inceta,nu crezi ca si eu as inceta si as fi atent la ce spune?Nu-mi vars nervii,doar ca nu permit cuiva sa ma ia de sus.Toti suntem o apa si un pamant.

L-am rugat sa inceteze.Cred ca este de ajuns.

I-as fi chiar recunoscator daca si-ar schimba maniera cu care se adreseaza.In rest nimic de spus.
dark_light

Post by dark_light »

Gata? :? :? :? :D

ca am vrut si eu sa zic ceva da' am uitat... :oops:
Post Reply