Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Costurile protezelor auditive

Discutii generale despre proteze auditive.
apolo

Post by apolo »

alexmirica wrote:@Harald:
ma voi lupta sa incerc sa pot importa aparate auditive la preturi decente, fara ca adaosul comercial sa depaseasca 300%, cum se practica pe la noi.
Tu le importi dar cui le vinzi ? La oameni ? Pai dar stai ca omul are nevoie de reglaje deci de un audiolog. :) .
alexmirica

Post by alexmirica »

Simplu. Se vor vinde fie la centre de audiologie, unde pot beneficia de reglaje & stuff, fie direct catre cei cu deficiente de auz, urmand sa faca reglajele la centrele de audiologie (cazul meu).
apolo

Post by apolo »

alexmirica wrote:Simplu. Se vor vinde fie la centre de audiologie, unde pot beneficia de reglaje & stuff, fie direct catre cei cu deficiente de auz, urmand sa faca reglajele la centrele de audiologie (cazul meu).
Daca le vinzi la centre de audiologie , ele le vor vinde cu aceleasi preturi exorbitante la hipoacuzici. Daca le vei vinde la oameni pentru ca apoi sa mearga la audiolog pentru reglaje, cred ca se va percepe o taxa destul de inconvenienta avand faptul ca aparatul nu s-a cumparat prin intermediul acelui centru de protezare.

Intre noi fie vorba : te pui cu romanul ? :?
alexmirica

Post by alexmirica »

:lol: Buna faza cu "te pui cu romanul" :lol:
In orice caz, toate aparatele vor veni de la mine la cerere gata "auto-fitted" conform cu audiograma pacientului, plus ca la ce diferenta de pret este fata de preturile practicate pe meleagurile mioritice, costul aparatului + costul unei sedinte (sau 2-3) al unui reglaj la centrele de audiologie este mult inferior fata de atunci cand iei de la noi...
Oricum, din cate am discutat pana acum la diversi ORL-isti particulari, preturile de vanzare ale aparatelor este in functie de pretul de achizitie de la importator, or daca aduc la un pret mai mic, pretul final la ORL-ist este si el mai mic.
Tot e ceva.
apolo

Post by apolo »

Pacientul are nevoie de reglaje de finete. Daca ar fi asa simplu sa setezi aparatul dupa audiograma si sa se auda bine totul ar fi frumos ne-am face singuri reglajele
alexmirica

Post by alexmirica »

Normal ca trebuiesc reglaje de finete, scuze ca nu am completat asta. :oops: Ce vroiam sa spun este ca ele vin "autofitted" din fabrica, iar la livrare pacientul va primi recomandarea de a se efectua reglajele de finete.
Multumesc ca ai atras atentia, sa nu se inteleaga gresit ca "autofit" e suficient.
Harald

Post by Harald »

alexmirica wrote:@Harald:
Good post! 8) Pot spune ca sunt in asentimentul tau. Imi place de tine, iti merge mintea! :D
Dacă acolo de unde vin eu, asta nu s-ar chema "flame", aş spune că e o idee bună să nu mai repeţi astfel de evaluări la adresa mea, pentru că s-ar putea să nu-ţi placă ecoul. Hai să comentăm doar părerile exprimate, nu şi despre persoanele care exprimă aceste păreri.

În altă ordine de idei, dacă te ajută cu ceva diverse documente de service, pot să-ţi ofer inclusiv chestii pe care Siemens n-o să ţi le ofere niciodată, unele dintre ele chiar din 2009. Pro bono, no financial interest. Dacă e cam devreme pentru asta, rămâne pentru mai târziu.
Post Reply