Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Filtru microfon Siemens CIC Intuis 113/40

Discutii generale despre proteze auditive.
Post Reply
aygun

Filtru microfon Siemens CIC Intuis 113/40

Post by aygun »

Salutare tuturor !

Am o mica problema cu proteza mea ( un siemens cic intuis 113/40 ) .
De ceva vreme nu mai auzeam bine cu ea . In sensul ca , daca puneam baterie noua , curatam sau schimbam filtrul de la iesirea protezei se auzea infundat . Mai bine auzeam cu urechea libera decat cu proteza .
Am mers ieri la centrul audiolux din Constanta si am stat ceva vreme cu doamna respectiva sa o reglam . A rezultat ca proteza mea era reglata basic fara filtrele de feedback , voice , his .... aplicate . Problema era ca nici asa nu auzeam prea bine . Caz in care a marit gain-ul la 52 dB.Cu toate astea se auzea infundat .
Azi dimineata am zis sa imi pun proteza . Surpriza . Nu mai auzeam mai deloc cu ea.

Am scos-o din ureche si m-am uitat la filtrul din fata microfonului. Am pus lupa pe respectivul filtru ( care stiu cu arata acum cateva luni ) si surpriza . Orificiile erau obturate . Nu stiu ce m-a impins sa scot filtrul .
Surpriza ! Proteza se aude chiar prea tare in momentul de fata .

Concluzia , filtrul respectiv era infundat / obturat .

Acum , am doua intrebari :

1 - Cu ce sa inlocuiesc filtrul din fata microfonului . Este acelasi filtru care se aplica pe microfoanele Hi-Fi pentru eliminarea efectelor de vant sau a literelolr B , F , P.
2 - In mod normal , nu ar fi fost cazul ca furnizorii de servicii ( si aici nu ma refer la Audiolux sau surogatele ci la cei care fabrica protezele in sine ) sa fie dotati un minim intrument de masura a protezei ? ( Din cate stiu eu mai tot ce avem prin tara ca centre de protezare sunt dealer nu fabricanti de proteze .

Era simplu cu un tub antifonat "lipit" pe iesirea protezei sa se emita un semnal calibrat si sa masoare factorul de amplificare pe fiecare frecventa cu un generator de ton.

Cunoscand caracteristica de frecventa a dispozitivelor stiu ce trebuie sa obtin la iesire . Cred ca este destul de simplu si eficient sa faci o diagnoza a protezei. Gresesc ?
dark_light

Re: filtru microfon siemens cic intuis 113/40

Post by dark_light »

treaba asta cu masurarea parametrilor se face la service, la sediu. iar pe piata din Romania exista cel putin un fabricant de proteze, din cate stiu eu - Starkey.
la Audiolux ai intrebat de filtru? ar trebui sa aiba. macar atata, daca n-a stiut sa asculte proteza si sa constate ca e infundat aparatul, ca asta se putea observa la un simplu control, fara sa fie nevoie de analizor.
aygun

Post by aygun »

@dark_light - multumesc pentru raspuns !

Nu vreau sa par ironic dar sincer ma faci sa rad cu referire la diagnoza infundarii aparatului.
Sa iti spun si de ce . Azi dimineata sun sa anunt ca am scos filtrul din fata microfonului si toata treaba e ok.
Ei bine , eu spuneam filtrul microfonului iar interlocutorul imi spunea de filtrul care impiedica cerumenul sa intre in casac . Explic INCA odata ca e filtrul din celalalt capat al protezei , ca filtrul dinspre timpan e ok , tacere. Am rugat persoana respectiva sa se uite pe afis ( in birou avea afise cu protezele ) si ca e vorba de acea "sita" micuta de deasupra bateriei . Tot tacere. Nu pricepea care e microfonul si care este casca . In conditiile in care explicam Mura In Gura unde sa se uite si ce sa observe. Cum poti face mentenanta in conditiile in care habar nu ai care e filtrul de la microfon ?

De curiozitate as derschide un microfon ( de orice tip ) sa observ ca toate au filtrul ala .
Asa imi vine sa caut pe undeva sa achizitionez dispozitivele astea de reglaj ( dar e numai un gand).
dark_light

Post by dark_light »

aualeuuuuuuu.... :!: :shock: :!:

pai da, ca angajeaza vanzatoare la aprozar, nu audioprotezisti! :evil: mama ei de viata...
Post Reply