Oticon Agil Pro
Oticon Agil Pro
Buna ziua,sunt noua pe acest forum si am nevoie de ajutor,am nevoie de proteze auditive,am hipoacizie neurosenzoriala medie bilaterala.Am inceput cautarea aparatelor si am incercat cateva si cele mai ok au fost cele de la OTICON,Agil pro,au fost cele mai aproape de normal,chiar mi-a parut rau cand le-am dat jos.Am mai incercat de la phonak,ambra si certena,dar nu mi-au placut,se auzea fals,metalic,oribil,poate nu erau reglate.Am mai probat si siemens pure 500,cred ca asa se numeau,erau destul de ok,dar tot oticon agil sunt preferatele mele pana acum
Daca ma puteti ajuta cu un sfat,sunt la inceput de drum si mai am multe de invatat.
Va multumesc
Daca ma puteti ajuta cu un sfat,sunt la inceput de drum si mai am multe de invatat.
Va multumesc
Re: Oticon Agil Pro
Daca ti-au placut aceste aparate ia-le! ai testat mai multe modele nu 1-2 sa nu iti poti da seama de diferenta. asa ca ...ia-le!
-
dark_light
Daca sunt cele mai aproape de ceea ce-ti doresti, atunci e foarte bine, ia-le. Faza cu probatul sa stii ca merge dar are totusi limitele ei: nici prea mult nu-i sanatos! La un moment dat nu prea iti mai poti da seama de diferentele dintre ele si ajungi sa le amesteci.
Daca simti ca ti-a ajuns faza cu probatul si ca aparatul face ce trebuie si are si un pret pe masura, ia-l si poarta-l.
Daca simti ca ti-a ajuns faza cu probatul si ca aparatul face ce trebuie si are si un pret pe masura, ia-l si poarta-l.
Da,faza cu probatul mi-a cam ajuns,am probat 4 aparate si oticon cel mai ok,dar mai ramane o problema,eu as vrea cic,dar am inteles ca nu sunt recomandate.Daca puteti sa ma ajutati.Am inteles ca e deranjanta senzatia de ureche infundata.
Pretul e destul de mare,aprox 1600 euro bucata,cam mult.
Va multumesc.
Pretul e destul de mare,aprox 1600 euro bucata,cam mult.
Va multumesc.
Poti incerca varianta RIE ( difuzorul este plasat in ureche ).In functie de gradul de hipoacuzie se poate opta pentru oliva deschisa unde senzatia de ureche infundata nu exista dar aparatul auditiv este retroauricular insa cu o carcasa mai mica decit una uzuala.
-
dark_light
pune audiograma, sa vedem daca ar merge cic-uri sau nu. daca chiar nu merg, atunci Roxa H ti-a dat o idee - aparate hibrid, numite la Oticon miniRITE sau RITE. Vezi daca au la cabinet model RITE pentru Agil Pro si incearca-l.
mi-au zis ca merg,doar ca nu sunt prea confortabile.
da,miniRite am incercat si m-am simtit bine cu ele,am auzit foarte bine din prima,dar daca se poate as alege cic,mai ales pentru ca sunt primele mele aparate si sa nu se vada....
dar pe primul loc ramane totusi calitatea,nu aspectul
da,miniRite am incercat si m-am simtit bine cu ele,am auzit foarte bine din prima,dar daca se poate as alege cic,mai ales pentru ca sunt primele mele aparate si sa nu se vada....
dar pe primul loc ramane totusi calitatea,nu aspectul
Last edited by toto27 on Mon Aug 08, 2011 8:42 pm, edited 1 time in total.
-dreapta
125- 25 db
250- 30 db
500- 40db
1.000-50 db
2.000-60db
4.000-60db
8.000-60db
-stanga
125- 15db
250- 20db
500- 35db
1.000-40db
2.000-55db
4.000-50db
8.000-45db
125- 25 db
250- 30 db
500- 40db
1.000-50 db
2.000-60db
4.000-60db
8.000-60db
-stanga
125- 15db
250- 20db
500- 35db
1.000-40db
2.000-55db
4.000-50db
8.000-45db
-
dark_light
Pe pierderea asta merg cic-uri, dar trebuie intr-adevar avuta grija la alegerea caracteristicilor constructive (pozitionare, canal de vent) ca sa nu-ti dea senzatie de ureche infundata (ocluzie).
Incearca asa: vorbeste cu ei sa-ti faca cic-uri si stabileste de la inceput ca, daca nu te vei intelege cu ele, sa ti le schimbe cu miniRITE-urile. Sa-ti mentioneze si costurile implicate in aceasta schimbare, ca sa stii la ce sa te astepti, avand in vedere ca au si pret destul de mare.
Daca poti, tine-te tare pe pozitie si negociaza schimbare gratuita.
Incearca asa: vorbeste cu ei sa-ti faca cic-uri si stabileste de la inceput ca, daca nu te vei intelege cu ele, sa ti le schimbe cu miniRITE-urile. Sa-ti mentioneze si costurile implicate in aceasta schimbare, ca sa stii la ce sa te astepti, avand in vedere ca au si pret destul de mare.
Daca poti, tine-te tare pe pozitie si negociaza schimbare gratuita.
va multumesc mult
sper sa reusesc,va tin la curent.
sper sa reusesc,va tin la curent.
Buna ziua,
Si pe mine ma intereseaza aparatele oticon agil pro,le-am incercat,sunt foarte bune,dar pretul e prea mare pentru mine,as vrea un sfat in alegerea aparatelor.
M-am gandit la cateva aparate:
-Acto pro de la oticon,pretul e destul de bun 36mil buc,dar oare merita,sunt bune?
-Cassia de la Phonak,dar nu stiu pretul...
si altele nu imi mai amintesc acum,dar poate imi recomandati dumneavoastra.ca forma vreau cic,sper sa mearga.
Va rog sa imi ati un sfat in alegerea aparatelor,nu as vrea sa fac o alegere proasta.
Va multumesc anticipat
din cate am vazut pe forum,aveti nevoie si de audiograma,asa ca voi trece valorile mai jos
urechea dreapta:
- 125 -20 db
- 250 -30
- 500 -35
-1000 -50
-2000 -55
-3000 -50
-4000 -55
-6000 -65
-8000 -75
urechea stanga
- 125 -25db
- 250 -25
- 500 -30
-1000 -40
-2000 -55
-4000 -45
-6000 -40
-8000 -50
Si pe mine ma intereseaza aparatele oticon agil pro,le-am incercat,sunt foarte bune,dar pretul e prea mare pentru mine,as vrea un sfat in alegerea aparatelor.
M-am gandit la cateva aparate:
-Acto pro de la oticon,pretul e destul de bun 36mil buc,dar oare merita,sunt bune?
-Cassia de la Phonak,dar nu stiu pretul...
si altele nu imi mai amintesc acum,dar poate imi recomandati dumneavoastra.ca forma vreau cic,sper sa mearga.
Va rog sa imi ati un sfat in alegerea aparatelor,nu as vrea sa fac o alegere proasta.
Va multumesc anticipat
din cate am vazut pe forum,aveti nevoie si de audiograma,asa ca voi trece valorile mai jos
urechea dreapta:
- 125 -20 db
- 250 -30
- 500 -35
-1000 -50
-2000 -55
-3000 -50
-4000 -55
-6000 -65
-8000 -75
urechea stanga
- 125 -25db
- 250 -25
- 500 -30
-1000 -40
-2000 -55
-4000 -45
-6000 -40
-8000 -50
Se potrivesc modele de cic-uri dar ai nevoie de varianta cic power din cauza ca pe urechea dreapta hipoacuzia este destul de serioasa.Preturile sunt apropiate , se situeaza pe undeva intre 3000 si 4000 in functie de firma si caracteristici ( de ex aparatele de la Phonak sunt mai scumpe , platesti "firma" cum se spune , poti gasi echivalentul aparatului Ambra la un pret mai mic de la o alta firma)E bine sa incerci aparatele ( proba se face cu aparatele in varianta retroauriculara ) sa vezi cum auzi cu ele mai ales in situatii acustice dificile ( de ex zgomotul traficului ) si apoi sa faci comparatie intre aparatele probate si sa-l alegi pe cel care ti se potriveste.Sa pui intrebari audiologului sa vezi daca stie ce vinde........exista posibilitatea sa dai peste cineva care habar nu are despre aparate si atunci vei avea surpriza sa cumperi aparatele si sa te lovesti de problema spinoasa a reglajelor........si sa constati ca ai dat o gramada de bani pe aparate si nu le poti folosi.
Succes
Succes
Buna. Oh, cata dreptate are Roxa H, din pacate, trebuie sa o spun... Am fost si eu la un centru, in speranta ca voi abtine cateva informatii care mi-ar putea fi de folos pentru alegerea unui aparat auditiv. Am ramas socata cand am vazut ca nu stia mai nimic despre aparatul respectiv, cat imi citea caracteristicile, dar cand intrebam ce inseamna respectiva chestie, se bloca, zambea, mi-a si spus ca nu prea a mai fost intrebata ce inseamna programe manuale, ca nu stie ce e cu telecomanda aia, adica, imi spunea doar pretul si gata. la genul, da banul , ti-l pun la pachet si poarta-l. nici macar nu m a intrebat de care hipoacuzie sufar. In sfarsit, o mare bila neagra are renumitul centru. Numai bine.
Dun pacate asa se intimpla din ce in ce mai des........Daca cel care vinde aparatele auditive nu stie nici macar sa explice caracteristicile protezelor pe intelesul pacientilor e clar ca nici nu stie sa le foloseasca in interesul pacientilor respectivi...Dar ce sa mai discutam......daca persoana respectiva v-a recomandat un aparat auditiv fara sa vada audiograma dvs......ca sa nu mai spunem ca ar fi trebuit sa o faca in momentul respectiv stau si ma gandesc pe ce criterii a recomandat proteza respectiva??????? Dezastru.........Acusticianul sau audiologul NU intreaba pacientii despre hipoacuzie ci face o audiograma si constata problemele ..................
Ar trebui sa spui numele firmei/centrului, ca sa nu cada altii in plasa. Eventual in sectiunea "Centre/firme audiologice"... o mare bila neagra are renumitul centru...