Analog sau digital
Analog sau digital
Buna cine ma poate ajuta si pe mine ?
Am 30 de ani si sufar de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala. Cu dreapta aud mai bine cu stanga mai rau De la vasta de aproximativ zece ani am purtat aparat auditiv Siemens analog nu stiu modelul si pe care il am si in prezent. Mai tarziu am luat si pe dreapta Unitron tot analog. De curand am fost la un audiolog la Romsound care mia recomandat sa trec pe digitale, pentru ca analogul e pe cale de disparitie si nu se mai fabrica. Eu nu am purtat niciodata digital, mia spus ca o sa imi fie greu la inceput pana ma obijnuiesc cu ele. Acum imi pregatesc dosarul pentru CASS dar nu stiu ce sa aleg. La o prima proba auzeam incet si ma tem ca nu voi face fata. Ce e mai bine digital sau analog ? Ce imi recomandati ?
Am 30 de ani si sufar de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala. Cu dreapta aud mai bine cu stanga mai rau De la vasta de aproximativ zece ani am purtat aparat auditiv Siemens analog nu stiu modelul si pe care il am si in prezent. Mai tarziu am luat si pe dreapta Unitron tot analog. De curand am fost la un audiolog la Romsound care mia recomandat sa trec pe digitale, pentru ca analogul e pe cale de disparitie si nu se mai fabrica. Eu nu am purtat niciodata digital, mia spus ca o sa imi fie greu la inceput pana ma obijnuiesc cu ele. Acum imi pregatesc dosarul pentru CASS dar nu stiu ce sa aleg. La o prima proba auzeam incet si ma tem ca nu voi face fata. Ce e mai bine digital sau analog ? Ce imi recomandati ?
Re: Analog sau digital
In parte este adevarat ca aparatele analogice sunt mai rare dar exista si firme care produc si acum aparate de acest fel,dar in acelasi timp exista si aparate digitale care se pot regla in functie de experienta purtatorului ( asta insemnand vechime in utilizare si tipul de prelucrare al sunetului).Exista aparate digitale la care se pot modifica anumite caracteristici astfel incat auditia sa fie asemanatoare cu cea a unui aparat analogic dar cu nici un aparat auditiv nu veti auzi identic cu cele pe care le aveti deja.Incercati mai multe feluri de aparate pina veti gasi unul care sa va satisfaca nevoile.
Succes
Succes
-
dark_light
Perfect de acord cu Roxa H - fiind purtator vechi de analogice, experienta digitala va fi ceva diferit. Atentie, nu inseamna ca veti auzi mai prost, doar diferit. Veti avea nevoie de o perioada de acomodare si probabil de cateva reglaje in plus. Faceti-va un bine si prospectati piata pana veti gasi modelul cu care sa va intelegeti cel mai bine, nu va aruncati cu capul inainte la primul model recomandat.
Se cam bat cap in cap sfaturile astea: "incercati mai multe modele" si "veti avea nevoie oricum de o perioada de adaptare".
Cum poti stabili dintre mai multe aparate care ti se potriveste, fara a fi adaptat cu ele ?
Cum poti stabili dintre mai multe aparate care ti se potriveste, fara a fi adaptat cu ele ?
Aparent da, practic nu, pentru ca daca n-o sa-i placa deloc cum se aude un aparat in cabinet atunci sansele sa-i placa dupa 3-4 saptamani de adaptare sunt reduse.
De acord. Dar care ar fi criteriile de baza ?
Intreb pentru ca eu am fost pus intr-o astfel de situatie. De fapt nu mi-a convenit pe deplin niiciunul din cele incercate.
Pana la urma criteriul a fost pretul... Ma rog, nu am luat chiar modelul cel mai ieftin, dar cam asta a fost ideea...
Intreb pentru ca eu am fost pus intr-o astfel de situatie. De fapt nu mi-a convenit pe deplin niiciunul din cele incercate.
Pana la urma criteriul a fost pretul... Ma rog, nu am luat chiar modelul cel mai ieftin, dar cam asta a fost ideea...
Cel mai ieftin nu are cum sa fie decat daca esti limitat din punct financiar pentru ca fiecare producator a avut grija sa scoata o generatie "entry level" care suna ca o conserva metalica, pentru a da senzatia de posibilitate de alegere. 
A costat dublu decat deconteaza CAS. La ce nivel de pret putem considera ca fiind un model decent ?
Ca sa simplific intrebarea mea de la postul anterior: daca vi se pare ca auziti la fel de prost cu un aparat de 500 de euro si unul de 800 de euro de ce l-ati alege pe cel mai scump ?
Ca sa simplific intrebarea mea de la postul anterior: daca vi se pare ca auziti la fel de prost cu un aparat de 500 de euro si unul de 800 de euro de ce l-ati alege pe cel mai scump ?
-
dark_light
Poate discutam totusi pe un caz concret, pentru ca altfel argumentele sunt dificil de discutat si de o parte si de alta. De exemplu, ce aparate ati incercat si la ce cabinete?
Un caz concret sunt eu:mi-am cumparat un naida ix ,de la Audionova ,cu 8000 ron,pe care nu-l pot folosi din cauza sunetelor care le amplifica prea mult,de genul zgomotul rotilor la masini ,motorul masinii ,zgomotul aerului conditionat, cand urca cand coboara sunetul si vocea fara sa schimb locul in care ma aflu.
De doua ori am fost la tehnicianul protezist sa ma vait de calitatea sunetului si am primit acelasi raspuns:va veti obisnui cu ea(proteza)
Nu am putut sa ma obisnuiesc cu ea.
Este ca atunci cand stai langa o persoana si ii auzi respiratia,iar in secunda urmatoare(chiar daca nu se schimba sunetul de fond)sa nu-i mai auzi nici cuvintele chiar daca vorbeste destul de tare.
Acum folosesc vechea proteza un siemens ,care o am de cinci ani si nu prea ma mai ajuta asa cum as avea nevoie.
V-as fi recunoscatoare daca m-ati indruma ce si cum sa fac.
Multumesc anticipat.
De doua ori am fost la tehnicianul protezist sa ma vait de calitatea sunetului si am primit acelasi raspuns:va veti obisnui cu ea(proteza)
Nu am putut sa ma obisnuiesc cu ea.
Este ca atunci cand stai langa o persoana si ii auzi respiratia,iar in secunda urmatoare(chiar daca nu se schimba sunetul de fond)sa nu-i mai auzi nici cuvintele chiar daca vorbeste destul de tare.
Acum folosesc vechea proteza un siemens ,care o am de cinci ani si nu prea ma mai ajuta asa cum as avea nevoie.
V-as fi recunoscatoare daca m-ati indruma ce si cum sa fac.
Multumesc anticipat.
-
dark_light
Situatia este dificila pentru ca ar trebui ori sa va poata regla ca lumea aparatul, ori sa vi-l primeasca inapoi. Insa Audionova are practica mafiota de a retine 30% din pretul aparatului in cazul unui retur... Nu stiu daca aceasta "penalizare" este legata de vreun interval de timp sau nu. Cititi contractul.
Inainte sa faceti comanda pentru un astfel de aparat, ati facut proba cu el? Cu ce alte aparate ati facut proba si ce probleme ati intampinat cu ele?
Inainte sa faceti comanda pentru un astfel de aparat, ati facut proba cu el? Cu ce alte aparate ati facut proba si ce probleme ati intampinat cu ele?
Cine sa-l regleze draga dark light????Are cine? Unele din fete nu stiu sa faca o audiograma( asta nu e neaparat vina lor.....) daramite sa regleze ceva ce nu cunosc........
Am dorit sa-mi cumpar un aparat performant,sa nu mai intampin situatia de a intreba de cateva ori ce mi se spune.
Iar cel mai performant era naida ix
Mentionez ca n-am facut proba cu alt aparat.
Probabil tehnicianul protezist a fost bucuros ca vinde un aparat scump,fara sa se gandeasca ca nu-ni este folositor..
Proba aparatului l-am facut in cabinet, unde stiti ca-i liniste si nu auzeam nimic in fundal,ca atunci cand sunt pe strada...in plus nu stiu de ce sunetele se aud cand tare cand incet,ca si cum cineva se joaca la volumul sonorului.
Ma gandesc daca pot sa fac o scoala de tehnician protezist sa-mi rezolv singura problema.
Sau poate gasesc totusi pe cineva care poate sa-mi rezolve problema.
Iar cel mai performant era naida ix
Mentionez ca n-am facut proba cu alt aparat.
Probabil tehnicianul protezist a fost bucuros ca vinde un aparat scump,fara sa se gandeasca ca nu-ni este folositor..
Proba aparatului l-am facut in cabinet, unde stiti ca-i liniste si nu auzeam nimic in fundal,ca atunci cand sunt pe strada...in plus nu stiu de ce sunetele se aud cand tare cand incet,ca si cum cineva se joaca la volumul sonorului.
Ma gandesc daca pot sa fac o scoala de tehnician protezist sa-mi rezolv singura problema.
Este. In primele 3 luni se pot recupera cei 70% si dupa ce ai fost la cateva reglaje. Este trecut in contract.Nu stiu daca aceasta "penalizare" este legata de vreun interval de timp sau nu. Cititi contractul.
Gaseste totusi protezistul ! Mai sunt totusi meseriasi si in tara asta !mimoza wrote:Ma gandesc daca pot sa fac o scoala de tehnician protezist sa-mi rezolv singura problema.
Important e orasul si... cabinetul.
Succes.