Recomandare aparat auditiv Phonak
-
dark_light
Re: ;
viewtopic.php?t=20Harald wrote:Există Directiva 126/2006 a Comisiei Europene, dar nu ştiu care e legea prin care a fost introdusă la noi. Conform acestei directive, vei avea pe permisul de conducere un cod (01.01 dacă porţi ochelari, 01.02 dacă porţi lentile de contact, 02.01 dacă porţi aparat auditiv la o singură ureche, 02.02 pentru aparate auditive la ambele urechi etc.) deci ai dreptul legal de a conduce, chiar cu aparat auditiv.
Dar e o diferenta de nuanta, hipoacuzicul e apt cu protezare dar inapt fara. Poate ca la angajare sunt alte norme. In Politie SPP, SRI de exemplu n-o sa intre niciodata un hipoacuzic, protezat sau nu. Nici macar Armata aia obligatorie n-o faceau hipoacuzicii (de la un anumit nivel), protezati sau nu.Conducatorul auto (probleme medicale):
01. Corectia si/sau protectia vederii
01.01. Ochelari
01.02. Lentile de contact
01.03. Sticla protectoare
01.04. Lentile opace
01.05. Acoperitoare pentru ochi
01.06. Ochelari sau lentile de contact
02. Proteza auditiva/aparat auditiv
02.01. Proteza auditiva pentru o ureche
02.02. Proteza auditiva pentru ambele urechi
Last edited by Keo on Sat Jan 16, 2010 8:08 pm, edited 1 time in total.
-
dark_light
Legea
"Legea" e cea menţionată de [dark_light] mai sus. La articolul 29 alin.2 scrie că restricţiile medicale se înscriu în fişa medicală, ceea ce medicul ştie, în mod sigur. Lista tuturor restricţiilor, inclusiv medicale, se află în anexa 6. Tot la art.29, dar la alin.1, se menţionează că toate restricţiile, medicale sau nu, se înscriu în permisul de conducere. Art.29 e la pagina 9, în .pdf-ul de mai jos:
http://www.autogeneral.ro/legislatie/5. ... .O.933.pdf
Ţie nu legea îţi trebuie, aparate auditive îţi trebuie. Iar după ce le ai, trebuie să te duci să-ţi schimbi permisul, astfel încât pe cel nou să fie menţionat codul din care rezultă că porţi aparate auditive. Şi atunci nu vei mai avea probleme la angajare, vei putea arăta oricui că şi pe permis scrie că porţi aparate auditive. Dar există şi un dezavantaj: dacă aparatele auditive sunt trecute pe permis şi nu le vei purta când conduci, te poate amenda Poliţia în trafic.
http://www.autogeneral.ro/legislatie/5. ... .O.933.pdf
Ţie nu legea îţi trebuie, aparate auditive îţi trebuie. Iar după ce le ai, trebuie să te duci să-ţi schimbi permisul, astfel încât pe cel nou să fie menţionat codul din care rezultă că porţi aparate auditive. Şi atunci nu vei mai avea probleme la angajare, vei putea arăta oricui că şi pe permis scrie că porţi aparate auditive. Dar există şi un dezavantaj: dacă aparatele auditive sunt trecute pe permis şi nu le vei purta când conduci, te poate amenda Poliţia în trafic.
ilie sb
buna ziua la toata lumea,am primit un aparat auditiv ELTA MODEL HV-100
stiu ca este ieftin am vrut sa fac proba sa vad daca aud ,vreau sa spun ca nu pot sa-l tin nici langa ureche in ureche nici nu poate fi vorba are 6 canale,pe canalu 1 nu-l puteam tine 2 cm de ureche .
Sunt si alte aparate care se pot tine la ureche care pot sa aud sunetele inalte.
va multumesc mult pentru informatii.
stiu ca este ieftin am vrut sa fac proba sa vad daca aud ,vreau sa spun ca nu pot sa-l tin nici langa ureche in ureche nici nu poate fi vorba are 6 canale,pe canalu 1 nu-l puteam tine 2 cm de ureche .
Sunt si alte aparate care se pot tine la ureche care pot sa aud sunetele inalte.
va multumesc mult pentru informatii.
-
dark_light
Re: Recomandare aparat auditiv Phonak
Am intrat si eu pe site-ul Phonak pentru a vedea ce tipuri de aparate auditive ofera. Am facut o audiograma si se pare ca am hipoacuzie bilaterala. E problema ereditara si singura solutie oferita a fosta aparatul auditiv. Un doctor din orasul meu m-a cam speriat si am zis sa mai cer un sfat. Am probleme cu auzul la anumite frecvente si mi s-a spus ca exista aparate care detecteaza si amplifica doar sunetul pe care urechea mea nu il percepe la frecventa normala. Lucrez in relatii cu clientii si imi este tot mai greu sa comunic cu ei. Am mai putin de 30 de ani si nu as vrea ca problema asta sa imi afecteze cariera, familia... Nu as vrea insa un aparat simplu, care sa amplifice orice sunet si care sa imi afecteze auzul mai rau, in sensul ca daca m-as obisnui cu amplificarea unui aparat normal, in momentul in care l-as da jos probabil ca nu as mai auzi nici cat aud in momentul de fata. As vrea un aparat care sa aiba rolul de a-mi educa auzul, daca ma intelege cineva ce vreau sa spun...
Daca exista la noi in tara, aveti idee cat ar costa un astfel de aparat? Iar tinand cont de faptul ca problema mea e bilaterala, am nevoie de cate un aparat pentru fiecare ureche?
Multumesc anticipat.
Daca exista la noi in tara, aveti idee cat ar costa un astfel de aparat? Iar tinand cont de faptul ca problema mea e bilaterala, am nevoie de cate un aparat pentru fiecare ureche?
Multumesc anticipat.
Re: Recomandare aparat auditiv Phonak
Aparatele auditive nu fac ceea ce crezi tu că fac. Chiar dacă există pe audiograma ta frecvenţe la care pierderea e de 0 (zero) dB, aparatul tot trebuie să amplifice şi frecvenţele respective, numai că amplificarea va fi unitară (=1). Dacă amplificarea la frecvenţele respective ar fi zero, şi sunetul care ajunge în urechea ta ar fi zero. Amplificarea este un raport între nivelul semnalului la ieşire şi nivelul semnalului la intrare. În orice caz, aparatul este programat să amplifice fiecare frecvenţă doar atât cât este necesar pentru utilizatorul respectiv, în raport cu pierderea auditivă la acea frecvenţă. Mai bine postează valorile de pe audiogramă, la fiecare frecvenţă, ca să ne dăm cu părerea în cunoştinţă de cauză.miguela wrote: Am probleme cu auzul la anumite frecvente si mi s-a spus ca exista aparate care detecteaza si amplifica doar sunetul pe care urechea mea nu il percepe la frecventa normala.
Iar unul care să ne înveţe şi limbi străine ar fi super, nu-i aşa?miguela wrote: As vrea un aparat care sa aiba rolul de a-mi educa auzul, daca ma intelege cineva ce vreau sa spun...