Ma numesc Marius,sunt din Brasov si am 25 de ani, din pacate, sunt si eu unu din cei cu probleme de auz. Problema care a inceput sa ma deranjeze foarte tare in prezent. In trecut pana la terminarea liceului si chiar al facultatii, nu ma deranja atat de tare. Ce ma deranjeaza este vorbitu in soapta, si vorbitu normal, daca nu ma uit la aceea persoana si este un pic mai departe de mine , aud ce se vb , dar nu inteleg de cele mai multe ori.
Dupa mai multe audiograme, facute in ultimu timp, s-a ajuns la concluzia ca as avea nevoie de protezare bilaterala. Iar de cateva saptamani , tot ma interesez, documentez, merg la firmele specializate in protezari, care le am la dispozitie in Brasov.
Mai exact am fost la AUDIONOVA, SONOROM, SI STARKEY.
Audiograma arata cam asa : Pana la frecventa de 250 este intre 0 si 10 DB, la 500 este la 20 DB , la 1000 scade pana la 50 DB , la 2000 este intre 50 si 60 DB , la 4000 este de 60 DB , iar la 8000 urca intre 50 si 60 db.
In cazu meu, cautarile sunt pentru aparat intraocular , cat mai mic posibil si cat mai in interioru urechii ( cat mai putin vizibil, am o mare problema cu a le purta din cauza vizibilitatii.....cred ca nu sunt singurul.)
Ofertele de la Audionova pentru cele mai bune aparate variaza intre 6000 si 8100 ( Modelu EXELIA CIC - cu 20 de canale - este cel mai bun care il au la ora actuala )
La firma SONOROM variaza de la 2000 la 5100 ( Modelu MIDM 440 - cu 10 canale - este cel mai bun care il au la ora acutala)
Iar la firma STARKEY variaza de la 3000 la 9000 ( Modelu OTOLENS - cu 16 canale - este cel mai mic aparat care exista pe piata la ora actuala si cel mai performant.
Dintre toate am ramas cu gandu, la modelu OTOLENS , pentru ca este aproape invizibil, se introduce pe al 2 cot al canalului auditiv, iar pentru mine sa se vada cat mai putin posibil , este cel mai bun lucru posibil. Dar din pacate pretul, este foarte scump, cel putin la noi in tara. Culmea noi cei mai saraci, avem cele mai scumpe produse, cu profituri imense, pentru firmele care ne jecmanesc pe fata, pe noi cei cu probleme reale si destul de grave.!!
Acuma as vrea foarte mult sa aflu cat mai multe sfaturi, pareri de la voi. Sunt convins ca sunteti multi care aveti multa experienta in purtarea aparatelor si care sunteti mult mai bine informati. Poate putem dialoga pe acest subiect, foarte delicat pentru mine. Am plans nopti intregi, cu gandu ca trebuie sa port aparat si ma tot intrebam de ce ,,EU '' ,.!!
Am uitat sa precizez, ca ultimu control mi s-a spus ca am canalu urechii destul spre foarte ingust, deci chiar si un aparat intraocular CIC , tot ramane destul de iesit in afara, de accea cel mai indicat, pentru o vizibilitate a aparatului cat mai scazuta posibil ar fi OTOLENS, dar nu stiu cum si cand am sa pot face rost de acesti bani: 18000 de lei pt amandoua.
Imi cer scuze daca am scris prea mult, dar sunt nou si e prima data cand prind curaj sa vorbesc despre problema mea, care incepe sa ma afecteze cel putin la munca, din ce in ce mai tare.
Va multumesc.