Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Recomandare aparat auditiv

Discutii generale despre proteze auditive.
apolo

Post by apolo »

si ca sa intarim afirmatia lui dark_light , profit de ocazie si o intreb ce se mai aude cu mulajele alea e speranta sa vina pana in 2009 ? :twisted: :P . nu de alta , dar is nerabdator :mrgreen:
dark_light

Post by dark_light »

apolo wrote:si ca sa intarim afirmatia lui dark_light , profit de ocazie si o intreb ce se mai aude cu mulajele alea e speranta sa vina pana in 2009 ? :twisted: :P . nu de alta , dar is nerabdator :mrgreen:
astea-s informatii confidentiale. :P
tafarel

Post by tafarel »

Buna folosesc si eu un aparat auditiv din 1999 ,am inceput cu un Widex senso cic pe care l-am folosit pana in 2005 dar se pare ca auzul meu scade in timp iar cu aparatul nu ma mai descurcam asa ca am cumparat un Widex bravo bxp pe care il am si acum dar este reglat la maxim si va trebui sa-l schimb in curand pentru ca tot mai greu ma descurc si cu el .Va rog sa ma ajutati daca se poate cu niste informatii ce tip de aparat sa mai folosesc pentru o durata mai lunga de timp nu doar cinci ani cat m-am folosit de cele 2 aparate,eu m-am gandit la un Widex Passion dar nu stiu prea multe despre el si nici la ce pret de vinde iar de alte marci de aparate nu stiu mai nimic.
apolo

Post by apolo »

tafarel cu cat dB ti-a scazut auzul in cei 6 ani de purtat aparate ? :roll:
tafarel

Post by tafarel »

nu pot sa iti spun exact in db acum pt ca va trebui sa caut audiogramele mai vechi dar ce pot sa iti spun e ca in 1999 de cand folosesc aparat auditiv auzeam destul de bine cu urechea dreapta pentru ca acolo il am (cu stanga auzeam f f slab) iar acum cu stanga nu mai aud de loc iar cu dreapta doar daca imi vorbeste cineva langa ureche aud . o sa revin cu informatii dupa audiograme.
apolo

Post by apolo »

asteptam audiogramele inainte si dupa .
tafarel

Post by tafarel »

buna iata cum stau cu audiograma :

1999:urechea dreapta:125-60,250-70 ,500-70 ,1k-70 ,2k-60 ,4k-65 ,8k-90 urechea stanga: 125-85,250-90 ,500-90 ,1k-110 ,2k-105 ,4k-110

nu am mai facut o audiograma recenta de atunci

mentionez ca in 1999 am fost diagnosticat la spitalul militar central bucuresti de dr. vasile ciuchi cu otoscleroza bilaterala labumitizata pentru care am fost operat de 2 ori fara rezultat urechea stanga
apolo

Post by apolo »

e , stai linistit peste cativa ani se pun in aplicare implanturile cu celule in urechea interna. so , nu e decat o chestiune de timp , si nu e prea lunga .
saach

Post by saach »

Multumiri Harald, ca te deranjezi sa fii printre noi !
Am vazut postari de-ale tale mai vechi printre cautarile mele in care recomandai un aparat: sonoforte2
inca astept sa-mi iau unul.

Am vrut sa te salut !
Harald

Post by Harald »

saach wrote:Multumiri Harald, ca te deranjezi sa fii printre noi !
Am vazut postari de-ale tale mai vechi printre cautarile mele in care recomandai un aparat: sonoforte2
inca astept sa-mi iau unul.

Am vrut sa te salut !
Salut şi ţie, da' lasă peria aia printr-un sertar, pe undeva :P

S-ar putea să fie cam târziu pentru un Sonoforte 2, le-a cam trecut vremea de multişor. Până acum vreo 2 ani, le mai găseai de vânzare pe Ebay, dar n-am mai văzut demult nici unul.

later edit: s-au vândut acum 3 săptămâni o pereche pe Ebay, în State, cu 385 USD, adică vreo 290 de euro perechea, cu tot cu telecomandă. Item number: 290285965241

http://cgi.ebay.com/Phonak-Sonoforte-2- ... RCH:US:101

Dacă stai un pic la pândă, sigur îţi găseşti într-o lună-două.
saach

Post by saach »

asa-i am vazut si eu vanzarea de care zici !! (dupa ce s-a terminat)
numai ca eram putin in dubii: este posibil sa fie un model sonoforte1 ??
in nota explicativa apare ce este pe site la sonoforte2 si denumirea data de el este fara 2
am vazut apoi si confirmarea cumparatorului ca totul a fost ok !
la banii aia imi permiteam sa cumpar si hi-pro-ul de la tine :)

as vrea sa las periuta pe undeva, dar nu ma lasa inima sa nu zic ceva de bine, asta e ... :roll:
Harald

Post by Harald »

saach wrote: numai ca eram putin in dubii: este posibil sa fie un model sonoforte1 ??
A existat o serie veche de Sono-Forte (familia Phonak PICS) dar nu se numeau "1", se numeau "331X (-L)" şi "332X (AZ)". Arătau aproape identic ca aspect, doar electronica din ele era diferită.

Cele din oferta de pe Ebay erau SonoForte2 P3 AZ (familia Phonak PICS 2). Modelul de telecomandă era net diferit la familia nouă, faţă de cea veche, iar în imaginile de pe Ebay se vedea clar modelul nou de telecomandă.

Dacă îţi faci rost de ele, îţi ofer eu gratuit software-ul de fitting (PFG 8.0 sau PFG 8.6). Şi un cablu de programare, dacă promiţi că nu mai scoţi peria din sertar :P
Daniella

Post by Daniella »

Imi poate face cineva o recomandare de aparat auditiv pentru un copil de 7 ani cu hipoacuzie neurosenzoriala medie, aprox 40-50 dB? Care e importanta nr de canale? Catre ce marca ar trebui sa ne orientam - Siemens, Phonak, Bernaphon, Widex?
Multumesc tare mult de orice sfat
apolo

Post by apolo »

Daniella wrote:Imi poate face cineva o recomandare de aparat auditiv pentru un copil de 7 ani cu hipoacuzie neurosenzoriala medie, aprox 40-50 dB? Care e importanta nr de canale? Catre ce marca ar trebui sa ne orientam - Siemens, Phonak, Bernaphon, Widex?
Multumesc tare mult de orice sfat
Sfatul meu este ... mergi la mai multe cabinete , probeaza aparatele insa daca poti , cumpara-le de peste granita. Romanul e hot curat
Harald

Post by Harald »

Daniella wrote: Care e importanta nr de canale?
Zero. Numărul de canale e la momentul actual doar o chestiune de marketing. În principiu, producătorii încearcă să acrediteze ideea că mai multe canale înseamnă că aparatul e mai bun, dar în practică (pentru fiecare pacient în parte) asta nu se prea confirmă.
Daniella wrote: Catre ce marca ar trebui sa ne orientam - Siemens, Phonak, Bernaphon, Widex?
Depinde şi de suma pe care o poţi aloca. Pentru modelele mai scumpe, oricare dintre cele menţionate e OK, plus Oticon şi Unitron. Problema e să găseşti un audiolog competent, capabil să înţeleagă ce face atunci când programează diverşi parametri ai aparatului. Şi dacă poţi conta pe aprecierile copilului (pentru că el e singurul care ştie exact ce aude, dar depinde dacă poate să şi explice) ideal ar fi să încerce 2-3 mărci diferite, chiar dacă la noi asta înseamnă vizite la cabinete diferite.
Post Reply