Ca şi în alte situaţii, Phonak nu prea răspunde la e-mail-uri.
Are cineva Naida?
Probabil chiar chip-ul sau chip-urile (se pare că la familia Phonak CORE sunt mai multe). Nu am văzut vreun Naida desfăcut, dar la multe aparate digitale, chip-ul nu este încapsulat. Se vede efectiv cristalul de siliciu, exact ca la procesoarele Pentium II (Klamath, Deschutes) şi Pentium III (Coppermine) după demontarea radiatorului. Acesta le proteja şi de expunerea la lumină în timpul funcţionării, chiar dacă acest aspect nu era raţiunea de bază a existenţei radiatorului. Începând de la Pentium 4, procesoarele au fost blindate cu un capac metalic, soluţie remarcată şi la aparate auditive mai vechi, Bernafon Phox P1(X), de exemplu.Keo wrote:Ce componenta fotosensibila ar putea avea un aparat auditiv?![]()
nuconteaza25 wrote:Eu am incercat test cu aparatul auditiv "Phonak Naida Ultra Power V" si nu sunt multumit.. nu imi place! prea slab!. Eu am ales Resound Sparx SP-90 sunt ff multumit! se aude foarte clara!!! imi place!! il cumpar!
adica cum "recupereaza frecventele pierdute"? 4000 hai, treaca, dar 8000? SoundRecover e una si "recuperarea frecventelor pierdute" e altceva...clara wrote: Aparatul Naida este un aparat foarte bun dar pentru anumite tipuri de hipoacuzii. Principala lui caracteristica este ca recupereaza frecventele pierdute( 4000, 8000 Hz). Aceste frecvente vor fi din nou audibile pentru cei ce le-au pierdut deci o inteligibilitate mult mai buna.
sa nu-l instruiesti sa se obisnuiasca cu un sunet incomod, cum fac altii, ca o dai in bara. la fel ca altii.clara wrote: Intr-adevar sunetul este putin diferit si cu siguranta pacientul va fi instruit in aceasta privinta.
aualeu! ceee??? una e sa zici ca purtarea de proba de 3 luni e mai buna ca proba, alta e sa zici ca proba nu e relevanta. pai la proba isi poate da seama omul din prima daca-i place ce aude si daca are vreun beneficiu. chiar si un purtator nou poate sa-ti spuna cum se aude si daca e ok sau nu.clara wrote: Iar proba oricum nu este foarte relevanta.
Phonak n-a mai facut aparate de severa-profunda care sa ofere inteligibilitate? ca asta reiese din ce ai spus... si niste purtatori mai vechi de aparate Phonak s-ar putea sa te contrazica. mai exact cei care acum cauta disperati Sonoforte...sounds familiar?clara wrote: Dintre toate aparatele de la Phonak acesta il recomand cu toata imina, era timpul sa apara un aparat si ptr cei cu hipoacuzii profunde un aparat care sa dea si inteligibilitate.
Ideea nu e nouă, "frequency shifting" s-a mai practicat acum 15-20 de ani, dar cu rezultate dezamăgitoare. Sunetul este la fel de "puţin diferit"clara wrote: Aparatul Naida este un aparat foarte bun dar pentru anumite tipuri de hipoacuzii. Principala lui caracteristica este ca recupereaza frecventele pierdute( 4000, 8000 Hz). Aceste frecvente vor fi din nou audibile pentru cei ce le-au pierdut deci o inteligibilitate mult mai buna. Intr-adevar sunetul este putin diferit si cu siguranta pacientul va fi instruit in aceasta privinta. Iar proba oricum nu este foarte relevanta. In cabinet este un mediu dar fiecare dintre noi ne petrecem timpul in diferite medii. Tocmai deaceea exista perioada de 3 luni de proba, perioada in care se fac regleje la aparate si practic se creeaza adaptarea.
Stai liniştită, că nu dădea Phonak faliment, dacă nu recomandai tu Naida "cu toată imina"clara wrote: Aparatul Naida este foarte bun pentru hipoacuziile pentru care a fost creat- severe si profunde. Dintre toate aparatele de la Phonak acesta il recomand cu toata imina, era timpul sa apara un aparat si ptr cei cu hipoacuzii profunde un aparat care sa dea si inteligibilitate.