Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Aparat ieftin pentru o bunica

Discutii generale despre proteze auditive.
Post Reply
andrei_fender74

Aparat ieftin pentru o bunica

Post by andrei_fender74 »

buna ziua.

am o bunica de 82 de ani care traieste in mediul rural . nu a avut probleme cu auzul dar incet incet, odata cu varsta , a pierdut din sensibilitate. la ora actuala trebuie sa ridic vocea binisor pentru a ne putea intelege . nu dispun de bani dar parca totusi as risca sa-i cumpar un aparat in jur de 100 ron . nu ma pricep insa deloc . puteti sa-mi recomandati ceva in jurul acestei sume ? daca puteti sa-mi puneti si un link ar fi extraordinar .

va rog si va multumesc .
Keo

Post by Keo »

Nu-ti recomand un aparat de 100RON ci mai degraba un consult medical & audiograma si daca e cazul depunere dosar la CAS. Te poti incadra si-n suma primita de la CAS, nu-s cele mai bune aparate dar decat deloc...
andrei_fender74

Post by andrei_fender74 »

Stiu ca acesta ar fi idealul . Decat sa alerg insa cu atatea acte si drumuri....ma las pagubas. prefer sa mai pun 100 ron . stiu ca este un risc sa-i cheltui fara rost dar mi-l asum . am oroare de caciuleala de la cabinet si de la cas . parca ma duc la cersit pe la ei .
Keo

Post by Keo »

Am fost si eu in situatia asta, iar ce-mi dadea CAS-ul nu acoperea nici o zecime din pretul unui aparat (iar eu aveam nevoie de doua). Dar asta-i Romania, vrei ajutor de la stat, trebuie sa cersesti, sa stai pe la cozi, etc.

Oricum, nu cred ca-i "dracul atat de negru", cred ca e suficient sa o duci pe bunica ta la un centru de protezare auditiva si depunerea dosarului o faci tu (poate ai noroc de "coada scurta"). Nu-s chiar asa multe acte.

Pe de alta parte, din ce stiu persoanele varstnice se obisnuiesc destul de greu cu un aparat auditiv (schimbatul bateriei li se pare mai complicat decat bagarea atei in ac) si exista posibilitatea ca toata alergatura ta sa fie inutila.

Dar macar un drum la un cabinet de protezare tot iti recomand, afli oferta, starea actuala a auzului si daca un aparat o ajuta (poate face acolo proba si vei afla daca i se potriveste sau nu).

O jucarie de la teleshopping sau de la taraba chiar nu recomand, daca nu e reglat ii poate accelera pierderea auzului. Si oricum, o va ajuta foarte putin ("aude dar nu intelege").
raluca333

Post by raluca333 »

Buna , Andrei . Poti sa-ti depui la CAS din judetul tau acte pentur ajutor vei primi 919.11 Roni. La AudioNova este un aparat care costa exact cat ofera CAS, este un aparat bun, digital. Este singura firma din Romania care da aparat digital in pretul deciziei de la CAS.
raluca333

Post by raluca333 »

Keo ,acum sunt aparate pentru toate tipurile de Hipoacuzi. Si sunt pentru "toate buzunarele". Depinde de ce performanta vrei. Cel care este in pretul deciziei este un aparat foarte bun, iar pentu unu mai bun se plateste o diferenta de 250 , 444, 774 acum depinde de ce anume vrei. este adevarat ca sunt si aparate mult mai scumpe, cele de la Phonak ,dar isi merita bani. :D
Keo

Post by Keo »

raluca333, lucrezi la Audionova? :)
raluca333

Post by raluca333 »

:) Nu lucrez la AudioNova , Bunica mea si-a achizitonat un aparat auditiv de la ei, si ne-au prezentat mai multe tipuri care se potriveau pentru pierderea de auz pe care o are ,erau aparate la diferite preturi, este adevarat erau unele foarte scumpe dar sigur si performanta lor era mult mai buna ne-au aratat si aparatul din pretul deciziei unul micul si digital, bunica era multumita si cu acela ,ea spune ca auzea foarte bine si clar..dar am plecat de la inceput pe ideea sa cumparam ceva de la Phonak

inainte de a merge la ei pot spune ca am citit pe internet despre aparate, protezare auditiva , pe mine m-a determinat faptul ca ei sunt singuri care colaboreaza cu Phonak-elvetia si cum ei sunt cei mai buni in protezare auditiva....
apolo

Post by apolo »

raluca333 wrote::) Nu lucrez la AudioNova , Bunica mea si-a achizitonat un aparat auditiv de la ei, si ne-au prezentat mai multe tipuri care se potriveau pentru pierderea de auz pe care o are ,erau aparate la diferite preturi, este adevarat erau unele foarte scumpe dar sigur si performanta lor era mult mai buna
Si mie mi-au zis astia de la PHONAL mult si verzi si uscate :) . Si nu m-am lasat pacalit . Plus ca aia habar n-avea sa dea si ea niste explicatii ca la carte. "Este un aparat bun , in ciuda pretului piperat , ia uitati este mic aproape nici nu se vede" ceva asemanator ca tiganii la tarabe doar doar nu m-o convinge sa il iau . Pai cine era nebunul sa ia un CIC la 5700 ron ?
apolo

Post by apolo »

raluca333 wrote:
ei sunt cei mai buni in protezare auditiva....
Si aici la ce te referi ? la profesionalismul audiologilor romani care lucreaza pentru PHONAK ? sau la calitatea aparatelor ? Pentru ca daca este prima nu e adevarat . Iar la a doua nu stiu ce sa zic , am probat un PHONAK si un X (nu doresc sa fac reclama la ce am cumparat) iar ambele se auzeau la fel din pct de vedere al calitatii sunetului . Iar PHONAK-ul ma costa 5700 ron iar X 2200 RON . ce mai diferenta nu ? La care mai adaug ca se cam si grabea "audiologul" de la PHONAK sa facem afacerea ca doar era in prag de Sarbatori . Daca tu spui ca nu ti se par scumpe in general produsele de la PHONAK , inseamna ca nu te-a afectat criza financiara :)
raluca333

Post by raluca333 »

Daca ai facut proba cu un aparat de la Phonak ,apoi cu un alt aparat in cabinet e clar ca nu ai observat mare diferenta fiind ambele digitale, diferenta se obs. in momentul cand se schimba mediul acustic, dau un exemplu in momentul cand iesi din cabinet aparatele de la Phonak isi schimba automat reglajul pt . zgomot de trafic, de petrecere, etc. iar celalalt ramane neschimbat. Asta este diferenta dintre ele...pe langa multe altele
apolo

Post by apolo »

raluca333 wrote:Daca ai facut proba cu un aparat de la Phonak ,apoi cu un alt aparat in cabinet e clar ca nu ai observat mare diferenta fiind ambele digitale, diferenta se obs. in momentul cand se schimba mediul acustic, dau un exemplu in momentul cand iesi din cabinet aparatele de la Phonak isi schimba automat reglajul pt . zgomot de trafic, de petrecere, etc. iar celalalt ramane neschimbat. Asta este diferenta dintre ele...pe langa multe altele
Nu se schimba reglajul. reglajul ramane acelasi doar puterea de amplificare se reduce pentru a nu-ti suna tie in cap toate acele sunete cu care practic ai innebuni . Proba am facut-o cu Phonak in cabinet la Audionova , iar cu X in cabinet la Y . Deci ambele aparate in cabinetele firmelor din care proveneau si nu pot vorbi despre "diferenta" , altfel alegeam si eu PHONAK . Dar pentru ca sunau la fel , cel putin pentru urechile mele, am decis sa renunt la extravagantul PHONAK, alegandu-ma in urma deciziei cu 2 aparate care costau mai putin decat unul singur la PHONAK. Daca cineva spune "Phonak este bun " nu trebuie sa intelegi ca este cel mai bun . Nu inteleg un lucru , audiologul de acolo mi-a dat 1-2 saptamani de gandire daca sa iau sau nu timp in care m-a tot sunat daca m-am hotarat. Si apoi parca prin telepatie, in ultimul telefon imi zice "v-ati hotarat? cred ca ati inteles ca suntem mai buni decat Y" Y fiind firma de la care mi-am luat eu aparatele. E clar ca era ceva necurat la mijloc. De ce nu a pomenit de Widex de Hansaton si alte care mai sunt si a pomenit tocmai de Y ? :) .
dark_light

Post by dark_light »

raluca333 wrote:Buna , Andrei . Poti sa-ti depui la CAS din judetul tau acte pentur ajutor vei primi 919.11 Roni. La AudioNova este un aparat care costa exact cat ofera CAS, este un aparat bun, digital. Este singura firma din Romania care da aparat digital in pretul deciziei de la CAS.
raluca333, fara sa iti iau din elanul cu care aperi Audionova, iti vand doar un pont: NU sunt singurii care dau digital in pretul CAS. multe alte firme au aparate digitale in pretul CAS.

si mi se pare ca prima firma care a "rupt gura targului" cu gratuitatea la digitale a fost Sonorom, care comercializeaza pe piata romaneasca produsele firmei Widex din Danemarca.
cezarina

Post by cezarina »

buna
mikib

Post by mikib »

avand in vedere ca sunt in domeniu,pot spune ca fiecare firma are aparate bune, insa un aparat bun de la o firma este foarte posibil ca pe o oarecare audiograma sa nu se potriveasca, intelegi? pentru ca fiecare audiolog spune ca aparatele de la firma la care lucreaza sunt cele mai bune, sau cele mai accesibile,insa eu vreau sa dezmint faptul ca doar Audio-Nova are aparate digitale in pretul CAS. eu cred ca conteaza cel mai mult proba cu fiecare aparat,nu?sa vorbeasca calitatea aparatelor, nu doar cativa angajati...asta este parerea mea!
Post Reply