Recomandare aparat auditiv
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Cam asta era si impresia mea referitor la numarul de canale.
Fetita mea trebuie protezata bilateral - are 7 ani si jumatate si hipoacuzie neurosenzoriala cu pierdere de aprox 30 dB (pe joase auzul e la 30-40 dB, pe inalte la 40-50dB).
Daca as cumpara aparatul din strainatate as iesi mai ieftin? Nu ar trebui sa fac reglajele tot in Romania? Daca am invata noi ar fi posibil sa-i reglam aparatul acasa? Ce ne-ar trebui, un soft?
Incerc sa tin cont de toate: marca aparatului, distribuitorul din Romania si competenta audioprotezistilor firmei, pretul, designul aparatului si caut sa ma hotarasc ce aparate sa iau la proba. Inclin spre Cielo de la Siemens, Audeo de la Phonak si imi mai placea designul Brite de la Bernafone.
Mi se pare ca un aparat cu 6 canale ar fi suficient pt ca pretul creste exponential cu nr de canale si sper sa ma pot incadra in 5 -6000 RON cu ambele aparate. Nu imi e prea clar care varianta e mai buna: oliva personalizata cu vent mare sau dom; oricum prefer o varianta in care sa se aeriseasca urechea.
As aprecia orice sfat care sa ma ajute sa ma mai orientez putin.
Fetita mea trebuie protezata bilateral - are 7 ani si jumatate si hipoacuzie neurosenzoriala cu pierdere de aprox 30 dB (pe joase auzul e la 30-40 dB, pe inalte la 40-50dB).
Daca as cumpara aparatul din strainatate as iesi mai ieftin? Nu ar trebui sa fac reglajele tot in Romania? Daca am invata noi ar fi posibil sa-i reglam aparatul acasa? Ce ne-ar trebui, un soft?
Incerc sa tin cont de toate: marca aparatului, distribuitorul din Romania si competenta audioprotezistilor firmei, pretul, designul aparatului si caut sa ma hotarasc ce aparate sa iau la proba. Inclin spre Cielo de la Siemens, Audeo de la Phonak si imi mai placea designul Brite de la Bernafone.
Mi se pare ca un aparat cu 6 canale ar fi suficient pt ca pretul creste exponential cu nr de canale si sper sa ma pot incadra in 5 -6000 RON cu ambele aparate. Nu imi e prea clar care varianta e mai buna: oliva personalizata cu vent mare sau dom; oricum prefer o varianta in care sa se aeriseasca urechea.
Nu neaparat, poate fi mai scump in Occident dar acolo sunt audioprotezisti mai buni. Poti opta pentru o consultatie acolo si cumpararea aparatului de aici. Asta pentru garantie si intretinere.Daniella wrote:Daca as cumpara aparatul din strainatate as iesi mai ieftin? Nu ar trebui sa fac reglajele tot in Romania? Daca am invata noi ar fi posibil sa-i reglam aparatul acasa? Ce ne-ar trebui, un soft?
Numarul de canale e pana la urma tot marketing, important e daca ii ofera inteligibilitate sau nu. In practica numarul de canale e direct proportional cu calitatea aparatului dar nu datorita numarului mare de canale in sine.Daniella wrote:Mi se pare ca un aparat cu 6 canale ar fi suficient pt ca pretul creste exponential cu nr de canale si sper sa ma pot incadra in 5 -6000 RON cu ambele aparate.
Cred ca la ce scadere are merge si open-fit, mai comod, foarte ventilat si foarte putin vizibil. Merita incercat.Daniella wrote:Nu imi e prea clar care varianta e mai buna: oliva personalizata cu vent mare sau dom; oricum prefer o varianta in care sa se aeriseasca urechea.
Astea sunt pierderi uşoare-medii, pentru ele nu e nevoie de aparate prea pretenţioase. Presupun că la asemenea pierderi, a învăţat să vorbească fără probleme şi se poate avea încredere în aprecierile ei asupra modului cum sună un aparat sau altul.Daniella wrote: Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Nu e mai ieftin aparatul în străinătate, ci în România. Dar la noi pot exista probleme cu programarea, audiologii noştri sunt mai "inocenţi" decât ai lor. Oricum, la pierderile despre care e vorba, n-ar trebui să prezinte dificultăţi pentru audiolog.Daniella wrote: Daca as cumpara aparatul din strainatate as iesi mai ieftin? Nu ar trebui sa fac reglajele tot in Romania?
Nu cred că e o idee bună. Eu sunt adeptul programării aparatului pe cont propriu, dar asta când cel care-l programează îl foloseşte chiar el. Dacă e să-l programezi pentru o altă persoană, mai bine lasă audiologul să facă asta, are mai multă experienţă. Ce poţi face tu în timpul programării e să încurajezi fetiţa să spună tot ce nu e în regulă, fără nici o concesie. Aparatul trebuie să sune tare şi clar, dar fără să fie strident, fără să deranjeze în nici un fel şi fără argumente de genul "lăsaţi, că se mai obişnuieşte".Daniella wrote: Daca am invata noi ar fi posibil sa-i reglam aparatul acasa? Ce ne-ar trebui, un soft?
Îţi faci prea multe griji, pierderile sunt destul de uşoare încât să nu pună probleme deosebite.Daniella wrote: Incerc sa tin cont de toate: marca aparatului, distribuitorul din Romania si competenta audioprotezistilor firmei, pretul, designul aparatului si caut sa ma hotarasc ce aparate sa iau la proba.
Inclin spre Cielo de la Siemens, Audeo de la Phonak si imi mai placea designul Brite de la Bernafone.
Cielo ar fi OK, chiar şi în variantele ITE. Dacă e BTE, variantele S sau Dir ar fi OK. Din ce spui tu despre audiogramă, nu trebuie modele cu amplificare prea puternică sau putere de ieşire prea mare şi poţi folosi asta ca un fel de asigurare. Un Cielo P sau SP e prea puternic şi ar putea fi programat într-un mod care s-o afecteze, dar un S sau un Dir au limitări constructive inerente, care reduc riscurile legate de "inocenţa" audiologului.
De la Phonak, ar merge şi Audeo, dar şi modelele din seria "micro": micro-Savia, micro-Eleva, micro-eXtra. La fel, Bernafon Brite e OK ca domeniu.
În ceea ce priveşte soluţia open-fit, Keo are dreptate. Audiograma s-ar încadra, iar confortul asigurat de open-fit e incomparabil.
Unde as putea gasi un audiprotezist bun in Romania? Si care sa nu fie legat de o firma anume pentru ca pana acum nu i-am gasit decat pe cei care lucreaza la cabinetele care sunt in acelasi timp si firme de distributie pentru diversi producatori si fiecare stie doar despre aparatele distribuite de firma la care lucreaza.
As vrea sa discut cu un profesionist independent despre optiunile existente acum pe piata fara sa fim legati de anume marci si implicit de interesul de a promova marca pe care o vinde cabinetul unde lucreaza.
As vrea sa discut cu un profesionist independent despre optiunile existente acum pe piata fara sa fim legati de anume marci si implicit de interesul de a promova marca pe care o vinde cabinetul unde lucreaza.
Personalizare a carcasei aparatului dupa nuanta tenului .Daniella wrote:Ce inseamna personalizare dupa nuanta tenului? La BTE am vazut ca e un firicel transparent care vine in fata - acesta poate fi la nuanta tenului?
Uite aici un exemplu de aparat http://www.exelia.phonak.com/en/styles/ ... d-the-ear/ .
Aici gasesti exemplu de culori aplicate carcasei cat mai apropiate de culoarea pielii http://www.exelia.phonak.com/en/styles/ ... ar/colors/
Phonak este foarte scump . Dar acelasi lucru poti gasi si face si la alte firme. Totul este doar sa probezi si sa vezi cum stau preturile
Alea albastre sunt pentru martieni?
Personalizare ar insemna niste carcase in culoarea exacta a pielii clientului, dar si asta e greu ca unii se mai si bronzeaza. Phonak de fapt vinde diferite culori, chestie de fashion mai degraba. Daca nu era asa complicat mi-as fi luat niste carcase negre, arata bine si daca spui cuiva ca-s casti bluetooth o sa te creada.
Personalizare ar insemna niste carcase in culoarea exacta a pielii clientului, dar si asta e greu ca unii se mai si bronzeaza. Phonak de fapt vinde diferite culori, chestie de fashion mai degraba. Daca nu era asa complicat mi-as fi luat niste carcase negre, arata bine si daca spui cuiva ca-s casti bluetooth o sa te creada.
Am inteles. Crezusem ca e vorba de fir. Carcasa o sa o luam roz probabil plus inca 1-2 de schimb cu model zebra sau ce i-o place fetitei. Cred ca mai rau se vede daca incercam sa o ascundem.
In alta ordine de idei, am citit pe site-urile producatorilor despre mai multe optiuni dar nu prea mi-e clar ce inseamna fiecare si cat sunt de utile de fapt: t-coil, FM, feed-back blocker, sound recover, wind atenuation, sincronizare intre ambele aparate, schimbare automata a modului de functionare, telecomanda, atenuare a zgomotului de fond...
Care ar fi importante pt un aparat de copil?
In alta ordine de idei, am citit pe site-urile producatorilor despre mai multe optiuni dar nu prea mi-e clar ce inseamna fiecare si cat sunt de utile de fapt: t-coil, FM, feed-back blocker, sound recover, wind atenuation, sincronizare intre ambele aparate, schimbare automata a modului de functionare, telecomanda, atenuare a zgomotului de fond...
Fiind primul aparat, nu are nevoie de facilităţi exotice, pentru că nu le va putea folosi eficient. Iar unele dintre ele sunt specifice unor modele anume (de ex. sound recover oferă doar Naida, cu problemele deja menţionate pe topicul respectiv). În general, aceste facilităţi sunt dorite / adoptate de utilizatori experimentaţi, după ce comportarea aparatelor în anumite situaţii demonstrează necesitatea sau măcar posibila utilitate a respectivelor facilităţi.Daniella wrote: nu prea mi-e clar ce inseamna fiecare si cat sunt de utile de fapt: t-coil, FM, feed-back blocker, sound recover, wind atenuation, sincronizare intre ambele aparate, schimbare automata a modului de functionare, telecomanda, atenuare a zgomotului de fond...
Deocamdată, nu ai de unde şti dacă fetiţa va accepta să poarte aparatele, dacă se va împăca cu ideea şi cu senzaţia, mai ales că pierderile nu sunt foarte mari. Aşa că preocuparea pentru facilităţi speciale e mai bine să rămână pentru următorul set de aparate, peste câţiva ani.
proteza auditiva
Buna , va rog sa ma ajutati cu o parere despre WIDEX MIND M4-19 pentru scaderea mea de auz : 125-60,250-70 ,500-70 ,1k-70 ,2k-60 ,4k-65 ,8k-90 . Va multumesc.
Re: proteza auditiva
De la Sonorom nu prea am văzut pe nimeni aici, aşa că rămâne doar părerea celor de la Widex:tafarel wrote: ...o parere despre WIDEX MIND M4-19 pentru scaderea mea de auz : 125-60,250-70 ,500-70 ,1k-70 ,2k-60 ,4k-65 ,8k-90 .
http://www.widex.pro/Axapta/documents/9 ... 1%2001.pdf
Din datele tehnice rezultă că ar fi ideale pentru pierderi între 40 şi 90 dB.
widex/unitron?
Daca aveti ceva experienete pozitive/negative cu WIDEX sau UNITRON. Trebuie sa-i cumpar un aparat mamei, si cam acestea le-am gasit in zona (Alba/Deva). Mi-au fost recomandate (conform audiogramei), WIDEX bravo B12 si bravissimo BV-18 si pe de alta parte Unison Essential. Nu stiu ce sa aleg. Bugetul max 1800ron.
Re: Recomandare aparat auditiv
Am un baiat de 5 ani care a fost diagnosticat cu hipoacuzie bilaterala usoara-moderata (dupa prima audiograma) si moderata (dupa a doua audiograma). Vreau sa il protezez insa nu stiu ce aparate sunt mai indicate pentru varsta lui, tipul hipoacuziei. M-am uitat pe internet si am vazut aparatele de la Audiolux si Audionova insa nu reusesc sa fac o deosebire intre ele. Nu imi dau seama care se potrivesc copiilor. Stiti cumva un audiolog bun care ar putea sa ma indrume spre un anumit tip de aparat? Sincer, as merge si undeva in afara tarii pentru cumpararea aparatelor daca acelea sunt cele mai bune (si aici nu ma refer la cele mai scumpe ci doar la cele mai bune).