Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Audionova

Experiente cu centre audiologice, ce-i de vizitat si ce-i de evitat.
Post Reply
Harald

Post by Harald »

Asta e altceva. Dacă face audiograme fără să examineze canalul auditiv în prealabil, într-adevăr, nu prea are ce căuta acolo.

Dar în mod normal, la un cabinet audiologic te duci abia după ce un medic ORL a recomandat protezarea. Iar asta funcţionează şi invers, de la cabinetul audiologic ar trebui să te trimită mai întâi la un medic ORL. De altfel, se pare că faci confuzie între cabinetele ORL şi cele audiologice. Parcă spuneai că te-a trimis acolo nu ştiu ce doctoriţă. Şi ea a făcut audiograma tot cu dopul de ceară în ureche?

Cred că e important să clarificăm un lucru: sunt printre cei exasperaţi de incompetenţa aproape generalizată care domneşte în cabinetele de audiologie din RO., aşa că nu sunt în nici un caz avocatul lor. Dar acuzaţiile trebuie să fie justificate ca să aibă credibilitate. Dacă o asistentă face audiograme cu dopuri de ceară în urechi, e foarte bine ca asemenea lucruri să ajungă cunoscute public. Şi la fel de cunoscut trebuie să ajungă şi cabinetul unde se întâmplă. Personal, am văzut şi audiograme făcute cu pacientul având vată în urechi, deci sunt convins că se poate! :P

Dar povestea cu numărul de canale era deplasată, aşa ceva nu ţine de competenţă. Iar a te adresa tuturor la un mod acuzator, la întâmplare, e la fel de deplasat. Majoritatea celor care scriu pe acest forum nu activează şi în cabinete audiologice.
salutbuna

PROFESIONALISM ?

Post by salutbuna »

Mie mi se pare ca-i vorba de mai mult de atat. In Ploiesti de exemplu si in Valeni, angajatele AUDIONOVA lucreaza pentru mai multe firme de protezare (Starkey, Audio-optica)...... Sunt ajutate de GEORGE LUPU, un angajat AUDIONOVA care este in concediu de maternitate de la AUDIONOVA, dar care are pe firma lui Contract De Colaborare cu....AUDIO-OPTICA pe functie de .....Director de Zona, Director IT si se mai ocupa si de parcul de masini..... :lol: "asta nevoie de bani !!!!" ca de profesionalism.......NU POATE FI VORBA, iar de LOIALITATE.......habar nu are.... :!: :!: :!:
AUDIONOVA si-a scolit oamenii dar nu stiu daca au si CONTRACTE DE CONFIDENTIALITATE cu acestia........ Asa ca domnul meu.......poate fata lucreaza la........dar de fapt vrea doar sa le faca o reclama proasta prin lipsa ei de profesionalism.
Intre firmele de protezare se duce un razboi ciudat acum. Vor avea de castigat din nefericire SOBOLANII.....care sapa pe toata lume si se folosesc de oricene si orice ca sa castige .
Ce nu prea inteleg ei este faptul ca toata viata lor nu vor fi altceva decat niste sobolani (vezi unul ca Lupu ......) care cred ca vrea sa distruga pe toata lumea. Cum se poate ca cei de la AUDIONOVA sa nu stie ca firma ptr. care lucreaza nevasta lui are sediul in fostul cabinet de protezare al lor? Pacat....mare pacat...
Daca ai nevoie de serviciile unor profesionisti ptr. tine, incearca la Panduri , SMC sau de ce nu chiar si la Sonorom
I rest.....multa bafta......
apolo

Re: PROFESIONALISM ?

Post by apolo »

salutbuna wrote: Daca ai nevoie de serviciile unor profesionisti ptr. tine, incearca la Panduri , SMC sau de ce nu chiar si la Sonorom
I rest.....multa bafta......
Daca ai nevoie de serviciile unor profesionisti incearca oriunde numai in Romania nu :lol:

Stii cati audiologi cu competenta de profesionisti sunt in Romania ? pfaiiii de capul meu , faci criza de uimire daca ti-as spune :lol:
amihaela18

am nevoie de cateva indrumari

Post by amihaela18 »

cumnatul meu a fost internat acum cateva luni la spitalul militar la sectia orl.dupa cateva analize medicul i-a zis ca trebuie sa poarte aparat auditiv si l-a trimis "peste drum"la un cabinet audionova.el e asigurat la casa opsnaj.doamna de acolo(am aflat mai tarziu ca e sotia medicului care l-a trimis de la spitalul militar la audionova) i-a facut niste analize si i-a recomandat un aparat auditiv care ,a zis ea, e la promotie si costa numai 2.600 ron in loc de 4.000 ron.aceasta l-a aconvins ca va face ea toate formalitatile necesare pentru achizitionarea aparatului si pentru casa de asigurari dar sa aduca banii pentru avans cat mai repede.cumnatul meu a adus avansul,restul trebuind sa-l platesca in rate.doamna de la audionova i-a zis ca a trimis dosarul lui si la casa de asigurari de sanatate(opsnaj) si el trebuie sa plateasca doar prima rata, restul urmand sa fie platit de opsnaj.zilele acestea cumnatul meu a fost instiintat ca nu i s-a aprobat dosarul de la opsnaj si ca trebuie sa plateasca el si celelalte rate la care s-au adaugat majorari de 1%pe zi, majorarile ajungand la 500 ron.cei de la opsnaj au motivat ca nu a respectat procedura, mai intai trebuia depus dosarul,primita aprobarea si apoi achizitionat aparatul.in urma tratamentului intravenos de la spitalul militar acesta si-a mai recapatat auzul , iar dupa exteranre auze bine si fara aparat,asa ca nu l-a mai folosit.a vrut a-l returneze dar cei de la audionova i-au zis sa nu-i mai deranjeze.ce e de facut in aceasta situatie?aparatul nu-l foloseste.audionova nu-l poate primi inapoi si sa primeasca o parte din bani?pe actele care insotesc aparatul sunt trecute doua mentiuni diferite in legatura cu data la care il poate returna:o data in cursul lunii iunie, termen care a expirat, si o data pe 05.07.2009.nu stie care e valabila!daca ambele termene au expirat ce e de facut?ajutati-ne va rog, cumnatul meu are doi copii de crescut si aparatul l-a achizitionat cu bani imprumutai pe care nici pana azi nu a reusit sa-i dea inapoi.
va multumesc anticipat!sanatate!
salutbuna

Re: am nevoie de cateva indrumari

Post by salutbuna »

Buna,
Exista anumite protocoale scrise sau nu intre medicii ORL si firmele de protezare. Medicii primesc un comision (10-15%) din valoarea aparatului vandut de firma catre care au fost indrumati. Acum totul tine de profesionalism........ Daca persoana care are nevoie de proteza poate achizitiona una scumpa, de comun acord cu audioprotezistul si in baza testelor facute, se alege acea proteza. Este lipsit de profesionalism din partea audioprotezistului sa recomande ce este mai scump sau "la promotie" doar ptr. ca patronul i-a stabilit un target ptr. vanzarile lunare.
Repet ACEST LUCRU ESTE LIPSIT DE PROFESIONALISM. Nu numai ca lasa loc de comentarii si indoieli, dar acel audioprotezist nu-si atinge scopul pe care ar trebui sa-l aiba in mod real. SINGURUL SCOP AL AUDIOPROTEZISTULUI TREBUIE SA FIE AJUTAREA PACIENTULUI SI INDRUMAREA LUI IN MOD PROFESIONAL PTR. ACHIZITIONAREA APARATULUI DE CARE ARE NEVOIE, SI NU A CELUI MAI SCUMP.
Din nefericire ptr. pacienti, firmele de protezare au devenit de fapt magazine de comercializare a aparatelor auditive.
Exista o intrebare....Cine a informat OPSNAJ-ul de faptul ca, cumnatul tau a achizitionat cash acea proteza????. Lucrurile se practica cam asa........ pacientul intra, "alege" proteza si daca o poate achizitiona cash sau in rate acesta este achizitionat imediat, dupa care, dosarul este intocmit si depus de catre firma "x" la CAS sau OPSNAJ....... si se asteapta decizia. In momentul in care iese aprobarea, pacientul se intoarce la firma cu ea si I SE RETURNEAZA contravaloarea de 919.11 RON.
La momentul achizitionarii cash a aparatului se plateste 30% din valoarea lui, se completeaza comanda, se confectioneaza mulajul, iar in momentul in care aparatul se regleaza pe urechea pacientului se achita si restul de 70% din valoare.
Cineva a avut interesul sa anunte OPSNAJ ca aparatul a fost deja achizitionat de catre cumnatul tau si uite asa au scapat de compensarea valorii de 919.11 ron.
Tot ce poti face acum este sa mergi la Protectia Consumatorului si sa le spui realitatea, mai ales ca acelasi aparat nu poate avea doua date de achizitionare, decat daca a fost facut acest lucru in mod special. Cum spuneam........TOTUL TINE DE PROFESIONALISM.
Daca te mai pot ajuta si cu alte detalii, trimite-mi un e-mail.
Bafta si multa sanatate
Harald

Post by Harald »

Nu de profesionalism ţine, ci de etică. Iar etica lipseşte aproape cu desăvârşire în România. Indiferent de profesie.
amihaela18

Post by amihaela18 »

salutbuna wrote:Buna,
Exista anumite protocoale scrise sau nu intre medicii ORL si firmele de protezare. Medicii primesc un comision (10-15%) din valoarea aparatului vandut de firma catre care au fost indrumati. Acum totul tine de profesionalism........ Daca persoana care are nevoie de proteza poate achizitiona una scumpa, de comun acord cu audioprotezistul si in baza testelor facute, se alege acea proteza. Este lipsit de profesionalism din partea audioprotezistului sa recomande ce este mai scump sau "la promotie" doar ptr. ca patronul i-a stabilit un target ptr. vanzarile lunare.
Repet ACEST LUCRU ESTE LIPSIT DE PROFESIONALISM. Nu numai ca lasa loc de comentarii si indoieli, dar acel audioprotezist nu-si atinge scopul pe care ar trebui sa-l aiba in mod real. SINGURUL SCOP AL AUDIOPROTEZISTULUI TREBUIE SA FIE AJUTAREA PACIENTULUI SI INDRUMAREA LUI IN MOD PROFESIONAL PTR. ACHIZITIONAREA APARATULUI DE CARE ARE NEVOIE, SI NU A CELUI MAI SCUMP.
Din nefericire ptr. pacienti, firmele de protezare au devenit de fapt magazine de comercializare a aparatelor auditive.
Exista o intrebare....Cine a informat OPSNAJ-ul de faptul ca, cumnatul tau a achizitionat cash acea proteza????. Lucrurile se practica cam asa........ pacientul intra, "alege" proteza si daca o poate achizitiona cash sau in rate acesta este achizitionat imediat, dupa care, dosarul este intocmit si depus de catre firma "x" la CAS sau OPSNAJ....... si se asteapta decizia. In momentul in care iese aprobarea, pacientul se intoarce la firma cu ea si I SE RETURNEAZA contravaloarea de 919.11 RON.
La momentul achizitionarii cash a aparatului se plateste 30% din valoarea lui, se completeaza comanda, se confectioneaza mulajul, iar in momentul in care aparatul se regleaza pe urechea pacientului se achita si restul de 70% din valoare.
Cineva a avut interesul sa anunte OPSNAJ ca aparatul a fost deja achizitionat de catre cumnatul tau si uite asa au scapat de compensarea valorii de 919.11 ron.
Tot ce poti face acum este sa mergi la Protectia Consumatorului si sa le spui realitatea, mai ales ca acelasi aparat nu poate avea doua date de achizitionare, decat daca a fost facut acest lucru in mod special. Cum spuneam........TOTUL TINE DE PROFESIONALISM.
Daca te mai pot ajuta si cu alte detalii, trimite-mi un e-mail.
Bafta si multa sanatate
cumnatul meu s-a adresat si sindicatului din care face parte si am inteles ca sindicatul s-a interesat la opsnaj de ce nu se plateste o parte din valoarea aparatului si astfel cei de la opsnaj au aflat ca aparatul e deja achizitionat.dupa ce a venit raspunsul de la opsnaj la audionova, doamna de acolo i-a zis cumnatului meu ca nu trebuia sa instiinteze sindicatul si sa faca atata tamtam.daca ii zicea de la inceput care e procedura nu mai apela la sindicat.el si a cumparat aparatul pe bani imprumutati si a vrut sa recupereze cat mai mult din suma, si de la opsnaj si de la sindicat.din pacate dupa ce a venit refuzul de la opsnaj, nici sindicatul nu l- a ajutat cu numic.au zis ca daca cei de la opsnaj nu-i dau nimin, nici ei nu-i dau.
acum cumnatul meu a decis sa nu mai plateasca ratele si sa astepte sa l dea in judecata cei de la audionova.in acest caz poate cei de la audionova vor face presiuni asupra opsnaj sa le vireze banii.doamna de la opsnaj i-a zis sa nu o mai deranjeze.
multumesc celor care mi au raspuns la mesajele anterioare.sanatate tuturor!
salutbuna

Post by salutbuna »

Inca se mai poate face ceva, chiar si in conditiile acestea. Atata timp cat cumnatul tau are toate darile platite la zi catre CAS OPSNAJ ei sunt OBLIGATI sa-i dea acea aprobare fie ca si-a achizitionat sau nu deja aparatul . In legislatie este prevazut ca fiecare asigurat poate beneficia de compensarea de 919.11 ron doar o data la 5 ani. Daca persoana in cauza nu a beneficiat de acest lucru in ultimii 5 ani TREBUIE sa-i dea aprobarea. Apoi .....ce se intampla daca este nevoie de protezare bilaterala? Unul dintre aparate este achizitionat cu plata, iar celalalt pe baza deciziei de la CAS +diferenta. Nu-i lasati sa va pacaleasca. SUNT OBLIGATI SA DEA ACEA APROBARE. Pe decizie nu scrie decat ca se aproba achizitionarea unui aparat auditiv si nimic mai mult. DECI ...... CEVA ESTE PUTRED IN ....... CAS OPSNAJ.
Multa bafta si .....in nici un caz nu renuntati........
amihaela18

Post by amihaela18 »

salutbuna wrote:Inca se mai poate face ceva, chiar si in conditiile acestea. Atata timp cat cumnatul tau are toate darile platite la zi catre CAS OPSNAJ ei sunt OBLIGATI sa-i dea acea aprobare fie ca si-a achizitionat sau nu deja aparatul . In legislatie este prevazut ca fiecare asigurat poate beneficia de compensarea de 919.11 ron doar o data la 5 ani. Daca persoana in cauza nu a beneficiat de acest lucru in ultimii 5 ani TREBUIE sa-i dea aprobarea. Apoi .....ce se intampla daca este nevoie de protezare bilaterala? Unul dintre aparate este achizitionat cu plata, iar celalalt pe baza deciziei de la CAS +diferenta. Nu-i lasati sa va pacaleasca. SUNT OBLIGATI SA DEA ACEA APROBARE. Pe decizie nu scrie decat ca se aproba achizitionarea unui aparat auditiv si nimic mai mult. DECI ...... CEVA ESTE PUTRED IN ....... CAS OPSNAJ.
multumesc mult, o sa-i transmit mesajul.o sa va tin la curent cu ce am rezolvat.
dark_light

Post by dark_light »

salutbuna wrote:DECI ...... CEVA ESTE PUTRED IN ....... CAS OPSNAJ.
salutbuna are perfecta dreptate. trebuie presata casa de asigurari, iar eu recomand sa mergeti direct in audienta la director. de obicei n-au chef de scurmat in "istorie", asa ca preconizez aparitia brusca a unei rezolvari in acest caz.

cei de la CAS-uri, cand afla ca omul si-a luat un aparat cu banii cash, considera ca "asta are bani, ce mai vine la noi?" si ori il refuza abuziv, fara suport legal, ori il trec, la fel de abuziv, la coada listei de asteptare. asa ca omului i se acreste si renunta singur, iar ei pe asta mizeaza.

nu-i lasati sa scape atat de usor, omul are dreptul legal la compensarea de 919,11 lei acordata oricarui cetatean care contribuie la fondul asigurarilor de sanatate, fie el copil, adult sau pensionar.
apolo

Post by apolo »

la nesimtire trebuie raspuns cu nesimtire . :idea: . deci daca individa sau individul de la CAS nu iti da reducerea , da-l cu capul de perete :) . sau trimite-i la [email protected] sa vezi ce frumos ii ia in primire :idea: . asta asa , sa le faci in ciuda :twisted:
dark_light

Post by dark_light »

apolo wrote:...da-l cu capul de perete :) . sau trimite-i la [email protected] ... :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted:
Admin
Site Admin

Post by Admin »

Post mutat.
nicu wrote:Salut!Mama mea este purtatoare de aparat auditiv achizitionat de la firma audionova din Constanta.In urma cu o luna de zile aparatul s-a defectat.Fiind trimis la reparat , i s-a spus ca are de asteptat, iar mama a cerut un aparat in schimb asa cum era obisnuita pana atunci.Raspunsul a fost:'' aparate de proba nu mai avem, firma le-a vandut cu 500 lei, dar va pot da eu unul al bunicii mele, care nu il poarta si mai este inca in garantie, la un pret tot de 500 lei".Intrebare: cum mai putem avea incredere in aceasta firma care ne poate vinde aparate second-hand? e josnic
Flory84

Post by Flory84 »

Se vorbea mai sus despre "tute"?!? De fapt in AUDIONOVA au ramas doar tutele formate on-line, in frunte cu Ramona Ionescu - sefa tuturor, care nu sunt in stare sa ia o amprenta pentru o oliva sau sa prezinte un aparat mai complex. Probabil, datorita Ramonei, ele stiu sa lucreze cu altfel de extremitati, NU cu urechile, asa cum lucreaza Ramona Ionescu la extremitatile tutancamonului Audionovei, Ady Milstin.
De fapt AUDIONOVA in ultimul timp nu mai are nici o tragere de inima ca sa mai vanda aparate auditive de calitate. Tot ce se vinde in AUDIONOVA sunt rebuturi cumparate de la Phonak, Beltone si GNResound la preturi de nimic, asamblate la subsolul sediului central.
AUDIONOVA umbla dupa recrutarea de pitipoance pe care le ademenesc cu salarii de 10-15 milioane si le obliga sa faca faimoasa scoala de acusticieni - audioprotezisti, care dureaza doi ani, in urma careia nu obtii nimic, nici macar un certificat de absolvire. Sunt prostite ca scoala costa 7000 euro si daca renunta la scoala sau raman insarcinate, vor plati aceasta suma de bani. In final, dupa absolvirea scolii sunt date afara sub diferite motive, facand loc "altor generatii".
Deci AUDIONOVA castiga din finantarile externe pentru aceasta scoala si nu din vanzarile aparatelor auditive. Ca sa vedeti pana unde duce mafia, scoala se desfasoara in sufrageria domnului Vozganian (fost ministru de finante).
Asadar, aveti grija pe mana cui va dati urechile si nu faceti prostia sa mai cumparati aparae de la AUDIONOVA.
AUDIONOVA nu mai este ce a fost odata. Toti profesionistii au plecat sau au fost dati afara din diferite motive, pentru ca o incomodau prin profesionalism pe "excelenta sa" Ramona Ionescu.
toni.matei

Post by toni.matei »

doamne cata dreptate ai.... felicitari ca ai reusit sa pui punctul pe "i" atat de exact si de corect
Post Reply