Ciprian Vasile wrote:Dupa cum vad eu aici e vorba de a fi mai degraba "tare de urechi" din moment ce puteti pune mana totusi pe un receptor de telefon..eu am uitat de vreo 12 ani senzatia,dar ce spuneti de mine care nu aud absolut deloc,nu am nici proteze ,sunt fotograf profesionist de evenimente si publicitate,am si un laborator foto. Pierd insa mult din contracte din pricina asta. cam jumatate din clienti nu se mai intorc pentru un assigment dupa ce le spun ca nu aud si ca in fotografie conteaza vederea..in sfarsit , cum spunea miruna, volumul de efort depus zi de zi e mai mult decat dublu,stresul si atentia imi sunt incordate teribil absolut in fiecare zi.
As spune ca surditatea dauneaza grav sanatatii din cauza stresului si a incordarii. Nu cred ca mai e mult si o dau in ulcer sau altceva cauzat de stres si incordare teribila.
Ciao....dar totusi as vrea sa imi spui, daca nu te superi, ai hipoacuzie profunda (un rest minim de auz) sau surditate totala? Pentru ca in prima, ai putea purta aparat auditiv, dar astept sa ma lamuresti tu.
E superba munca si pasiunea ta pentru fotografie. Ziceai ca lucrezi in UK? Esti resident acolo?
Pentru surditate totala exista implantul cohlear, despre care la noi in Romania exista mult prea putina informatie si din pacate e gratuit numai pentru copii pana la 5 ani, o discriminare cu liste lungi, dar din cauza lipsei de fonduri...
Eu m-am informat in Italia despre acest gen de operatie, care datorita sitemului lor sanita e gratuita, si toata aceasta informatie numai datorita unei doctorite italiene, care la un simplu control pentru audiograma mi-a recomandat implantul.
La noi abia dobandesc experienta in acest domeniu, operand cu echipe din tari straine, iar in Italia au peste 20 ani experienta.
In ciuda prejudecatilor de la noi, a fricii,tot felul de informatii gresit intelese, acolo sunt destui copii, adulti cu acest implant. Am prietene pe mess italience si citesc experienta lor unica, in blogurile lor (am inceput si eu unul). Sper sa le cunosc, chiar, personal.
Informeaza-te si tu, daca ai ocazia sa muncesti intr-o tara straina. Din pacate rezidenta nu ajunge, trebuie asigurare medicala, stiu asta pentru Italia.
Un salut tuturor!