Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Ce scrie pe permisul auto?

Discutii generale care nu se incadreaza in nici un alt forum ale acestui site.
cosmin

Post by cosmin »

sfatul meu este sa renunti la discoteca pentru ca zgomotul din discoteca incet, incet iti va afecta timpanul fara sa iti dai seama. exista si alte locuri in care iti poti consuma energia cluburi de dans, cluburi de karate, de fitness sau sa faci jogging prin parcuri sau pe stadioane.

este interesant ca iti este jena de handicapul tau cu toate ca tu te descurci si fara aparate. trebuie sa iti dai seama si tu ca ce problema ai tu nu este asa grava, daca ai urmarit cateva emisiuni "Dansez pentru tine" ti-ai fi dat seama ca tu nu ai problema de sanatate nici pe jumatate pe cat o aveau cei din emisiune.
talida

Post by talida »

ce sa spun la discoteca nu prea ma mai duc cum ma duceam poate o data.intr-adevar cam pierd mult noptile. nu ma odihnesc sufiecient, am si un loc de munca cam solicitant.am observat totusi ca sunt extrem de obosita a inceput sa-mi tiue urechile. :roll: multumesc cosmin ptr sfat.adevarat ce spui .Dar anturajul....vorba aia strica :roll: . dar si mie imi place viata :D
Keo

Post by Keo »

cosmin wrote:sfatul meu este sa renunti la discoteca pentru ca zgomotul din discoteca incet, incet iti va afecta timpanul fara sa iti dai seama. exista si alte locuri in care iti poti consuma energia cluburi de dans, cluburi de karate, de fitness sau sa faci jogging prin parcuri sau pe stadioane.
Confirm, am cativa prieteni mari amatori de discoteci care au o scadere fata de media varstei lor. Scaderea nu e sesizabila, 20-30-40 dB, o vezi doar pe audiograma (facuta gratuit, mai mult in gluma). Dar daca ai deja o scadere si te mai si expui sunetelor puternice, viitorul nu e roz deloc.
Harald

Post by Harald »

talida wrote:ce sa spun la discoteca nu prea ma mai duc cum ma duceam poate o data.intr-adevar cam pierd mult noptile. nu ma odihnesc sufiecient, am si un loc de munca cam solicitant.am observat totusi ca sunt extrem de obosita a inceput sa-mi tiue urechile. :roll: multumesc cosmin ptr sfat.adevarat ce spui .Dar anturajul....vorba aia strica :roll: . dar si mie imi place viata :D
Ţiuitul în urechi (tinnitus) apare în mod "normal" în jurul vârstei de 45 de ani, de-obicei la persoane cu hipoacuzii usoare sau medii. Dacă auzul tău e deja "avariat" până la un nivel comparabil cu al unor persoane cu 20 de ani mai în vârstă şi ţinând seama că totuşi la 45 de ani, majoritatea oamenilor nu suferă de vreo hipoacuzie, modul tău actual de viaţă ar trebui drastic reconsiderat.
Harald

Post by Harald »

talida wrote:ca sa zic mai pe intelesul eu sunt genul de fata mai "fitzoasa" :D deci o chestie ca asta sigur imi va distruge sa zic asa imaginea pe care o aveam in fata lor ptr ca am incredere foarte mare in mine. si multi m-ar ataca prin defectul meu :roll:
:off-topic: Dacă îţi construieşti cu grijă o imagine diferită de realitate, asta nu e tocmai dovada că ai "încredere foarte mare" în tine. :D Chiar dacă tu ai impresia că imaginea falsă pe care o construieşti în ochii prietenilor nu face rău per se, într-o zi s-ar putea să conduci maşina unuia dintre ei şi să loveşti din neatenţie un pieton sau un biciclist, pentru că nu ai auzit ce ţi s-a spus.

Dacă prietenii tăi apropiaţi ar şti despre deficienţele tale reale, şi tu ai putea şti mult mai clar cât de mult poţi conta pe unul sau altul dintre ei.
nuconteaza25

Salut

Post by nuconteaza25 »

Eu am 2 aparate foarte puternice. eu am permis de conducere aproape 11 ani .. sunt foarte atent sa conduc la masina. Si nu am nimik.. sunt bine! eu sufar hipoacuzie profunda bilaterala severa.
Talida. Ai vazut.. poti sa iei permisul..succes la examen..
TheSithLord

Post by TheSithLord »

Si ai reexaminare medicala anuala banuiesc.....

Exact si eu am aceeasi problema cu oamenii care au vocea mai slaba.Insa oamenii cu "prezenta" in voce nu sant o problema.
Keo

Post by Keo »

Eu n-am auzit de re-examinare anuala. La randul 12 pe permis iti trece 02.01 (o proteza) sau 02.02 (ambele proteze) si atat.
rodi

Re: Ce scrie pe permisul auto?

Post by rodi »

Dar agentul de circulatie este de multe ori intolerant cu deficientele de auz si te poate trimite la re-examinare pentru ca el este prin definitie... raspunzator de tot ce ii pica pe mana... sper sa ma intalegeti ce spun ... :)
dark_light

Post by dark_light »

"intoleranti" din astia sunt peste tot, din pacate. putem doar sa ne dorim sa avem parte de cat mai putine exemplare din astea...
rodi

Post by rodi »

Unul singur si ajunge, asa ca hipoacuzicul la volan trebuie sa fie la propriu cu ochii in patru si sa se ascunda in normalitate chiar daca nu a facut nimc si cu atat mai mult, comparativ cu altii, ori de cate ori este nevoie. adica mereu :D
Post Reply