Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Cat des purtati proteza?

Discutii generale care nu se incadreaza in nici un alt forum ale acestui site.
Mirela

protezele auditive

Post by Mirela »

Eu port sistemetic proteza auditiva.Practic incep ziua cu ea si tot asa o inchei.Este parte din mine si in general uit de ea;nu cred ca este cu mult mai diferit decat a purta ochelari de exemplu.
Nu vreau sa intru in termeni de specialitate dar in terminologia "profana"
creierul invata sa recunoasca cuvintele din care nu aude decat cateva litere.Se formeaza o conexiune specifica,o amprenta daca vreti,adaptata de la un personaj la altul,in funtie de tonalitate,pronuntie...etc.La romsound de exemplu se gasesc niste carticele care ne invata cum putem recupera- cu ajutorul protezei- o mare paerte din auz.Multi se plang de faptul ca le-a scazut auzul dar de fapt nu stiu sa faca diferenta intre auz si inteligibilitate.Auzi ca se vorbeste dar nu intelegi ce .
Exercitiile in sine sunt foarte simple si se fac in mare cu ajutorul cuiva:se pronunta un cuvant pe care il poti "vizualiza",apoi gura se acopera si se repeta cuvantul pt a realiza o conexiune intre ce vezi si auzi de fapt,intre cuvantul in sine si ceea ce auzi tu,intre cuvantul din memorie si ce auzi acum!
Evident,te poti axa pe diferite persoane prin acest proces de invatare ,cum probabil ca ati si observat.
moni

Post by moni »

ROMSOUND????
Mirela

romsound

Post by Mirela »

Da,Moni,ROMSOUND.Este un centru de audiologie foarte performant.In Timisoara isi are sediul in P-ta Crucii,zona Balcescu,dar nu stiu nimic de filiale.Tehnicienii sunt foarte bine pregatiti si au aparatura performanta.De acolo mi-am cumparat eu recent ultimul aparat auditiv si am fost foarte incantata de ei.
Cosminho

Post by Cosminho »

insa aici depinde...

de la ce varsta ti-ai pierdut auzul?
si cat de grava este hipoacuzia?
Post Reply