Ma numesc Alex, sunt diagnosticat de mic cu hipoacuzie bilaterala declansata probabil de la un tratament cu gentamicina pe care l-am "primit" dupa ce m-am nascut. Auzul este afectat mai mult pe frecventele inalte, cele joase fiind destul de aproape de normal (atat dreapta cat si stanga) - o linie curbata in jos din dreapta spre stanga in audiograme (putin urcata in dreapta).
Am tot fost plimbat pe la doctori, doctorite... de m-am saturat. Mi-am facut aparate auditive (intraauriculare beltone nu mai stiu modelul) la Audionova pe vremea cand eram copil, aveam daca nu ma insel 14-15 ani. Nu am mai purtat aparatele respective de vreo... 10 ani sau mai bine pentru ca:
-eram profund deranjat de sunetul foarte ascutit (probabil reglaje proaste);
-incepusera sa se infunde foarte foarte des iar la un moment dat unul s-a "stricat" (ce puteti intelege din faptul ca am fost cu el la "curatat" si pac... brusc ni s-a spus ca nu mai merge asa dintr-o data si trebuie reparat - reparatie care costa X);
-nu puteam sa le curat singur sau macar sa schimb ceva la ele, filtre;
-aveam tot timpul senzatie de ureche umeda, chiar si daca faceam pauze dese;
-senzatie de mancarimi, secretii dese de cerumen;
-fluieraturi dese ale aparatelor (de exemplu cand miscam maxilarul) sau cand alergam.
Nu am mai fost la reglaje atunci cu ele (copil fiind...nu stiam ce sa cer) sau alte imbunatatiri + ca am trecut prin perioada adolescentei, nu vroiam sa fiu subiect de glume pentru ceilalti copii s.a.m.d. .
Dar iata-ma la 26 de ani, casatorit... lucrez in IT... nu am murit
As dori sa incerc o a doua sansa, dar, cum nu sunt un cunoscator, poate cu ajutorul vostru si alte informatii ce voi mai gasi pe aici, prin alte parti si la centre... imi gasesc si eu "locul". Sunt cam satul de marketingul nesimtit, si dorinta de a vinde, nu a oferi calitate.
Am probat astazi un aparat cu receptor in canal (ric), avea oliva cauciucata, cu ventilatie de jur imprejur in canal. M-am simtit bine cu el si mi-a placut. Tind sa merg spre unul "dupa ureche", fara sa imi acopere urechea complet, sa poata "respira" si sa nu acopere frecventele joase si vibratiile acestora.
Voi ce purtati? Ar trebui sa caut o firma anume de aparat? La ce detalii trebuie sa fiu atent?
Va multumesc pentru atentie si ne mai auzim pe aici.
Imi place ca am gasit un loc unde pot sa discut cu oameni "ca mine".
Alex