De 2 saptamini o tin intr-o ‘veselie’ si un tiuit de ureche continuu. Intr-o noapte am crezut ca mi se strica laptopul, de fapt huruitul si tiuitul erau din urechile mele. Preferam sa fie hardul! …. Zgomotele au fost foarte puternice, am observant ca nu se opresc, in cele din urma am adormit si am crezut ca dimineata totul va reveni la normal. Nu s-a intimplat asa. Tiuitul a continuat, pe timpul zilei il mai mascheaza zgomotul strazii etc, dar e foarte enervant oricum, iar seara e ingrozitor, mi-e si frica/sila sa ma mai duc la culcare.
Am fost la 2 controale ORL – unul la policlinica de stat, altul la un cabinet privat, la ambele consultatii nu am fost luata in serios, pentru ca nu am si alte simptome gen tensiune, durere de cap severa, ameteli sau dopuri de ceara …. O spun cu tristete, nu vreau sa dau vina pe nimeni.
La cabinetul privat mi s-a recomandat, citez ‘daca am eu chef sa iau niste Betaserc' 24mg de 2 ori pe zi ( cit timp??) si sa fac o audiograma ca ‘poate ma lasa auzul, desi putin probabil la virsta dvs’, si eventual sa revin daca problema persista. La policlinica mi s-a luat o tensiune si mi s-a facut o audiograma, in conditii jenante, gen ‘liniste perfecta’, dar mai mult o auzeam pe doamna doctor din camera cealalta vorbind cu o asistenta. Audiograma a iesit, citez din nou, ‘perfect’!! OK, nu contest, poate chiar asa este, desi mi-a fost foarte greu sa aud sunetele induse, pentru ca am tiuitul meu constant care era peste ele, plus galagia din camera alaturata. Un detaliu care nu stiu daca mai conteaza, in timpul audiogramei, unul din sunetele propuse era acelasi cu cel pe care il aud si eu in mod constat, dar dat mai tare. Poate e un detaliu stupid…. Doamna doctor a scris tinitus pe o reteta de Vincamina 3 comprimate pe zi, fara alte explicatii, decit ca putin probabil sa am nevoie de el.
Intentia mea nu e sa vorbesc pe nimeni de rau – de asta nici nu am dat vreun nume de doctor, inteleg ca medicii sunt si ei oamenii si cei cu afectiuni vizibil grave au prioritate, dar este extreme de frustrant sa vezi ca nu esti luat in serios. In plus, nu mi s-a recomandat sa ma duc in alta parte daca sigur nu este o problema ORL. Nu stiu ce sa mai fac, daca are rost sa gasesc un ORL’ist mai bun ( unde? cine?), sau incotro sa o iau. Daca e cazul merg si la psihiatru, numa’ sa zica cineva ceva, nu ca nu am nimic. Tiuie de m-a luat naiba, desi de o saptamina iau si medicamentatia.
Am 33 de ani/1,68/58kg/fara istoric de boli de ureche, altceva mai grav sau ipohondrie/a fost o perioada in care am fumat si 2 pachete de tigari pe zi, de vreo 6 luni le-am redus aproape de zero. Altceva nu mai stiu ce sa zic si cui sa zic