Nepotrivire proteza
-
andrada678
Nepotrivire proteza
Buna ziua,
As dori sa stiu, daca imi poate raspunde cineva, in ce conditii nu se poste potrivi o proteza la un pacient hipoacuzic? Eu am urmatoarea problema: mi-am schimbat protezele, 10 canale am avut inainte - 10 canale au si noile proteze. Problema e ca ca aud un vuiet si infundat si pe strada si in liniste, iar soaptele nu le inteleg, parca toti ar avea prune in gura, chiar si persoanele cu care vorbesc zilnic si cu a caror voce sunt obisnuita. Am fost la muuuulte reglaje, audiologul e f dragut, se straduie, dar problema persista. Eu am hipoacuzie medie, proteze la ambele urechi, cic, si nu inteleg ce mi se intampla. Fata de proteza veche, strigatele sunt redate mult mai bine cu cea noua. As vrea sa stiu daca ati avut si voi astfel de probleme si care e solutia la problema? Multumesc!
As dori sa stiu, daca imi poate raspunde cineva, in ce conditii nu se poste potrivi o proteza la un pacient hipoacuzic? Eu am urmatoarea problema: mi-am schimbat protezele, 10 canale am avut inainte - 10 canale au si noile proteze. Problema e ca ca aud un vuiet si infundat si pe strada si in liniste, iar soaptele nu le inteleg, parca toti ar avea prune in gura, chiar si persoanele cu care vorbesc zilnic si cu a caror voce sunt obisnuita. Am fost la muuuulte reglaje, audiologul e f dragut, se straduie, dar problema persista. Eu am hipoacuzie medie, proteze la ambele urechi, cic, si nu inteleg ce mi se intampla. Fata de proteza veche, strigatele sunt redate mult mai bine cu cea noua. As vrea sa stiu daca ati avut si voi astfel de probleme si care e solutia la problema? Multumesc!
Re: Nepotrivire proteza
Problemele sunt din reglaj si eventual din ventul aparatului.
-
andrada678
Se poate face ceva la vent? A dat mai tare frecventele joase si nu mai aud vuiet si infundat, dar pe inalte aud strident in continuare, le-a mai coborat la reglaj, am refacut sensograma si a reiesit ca am o revenire de 5-10 dcb la urechea dreapta.
Asa se spune mai nou cand gresesc audiogramele?andrada678 wrote:a reiesit ca am o revenire de 5-10 dcb la urechea dreapta.
PS: tind sa-i dau dreptate lui MariusH. Problemele enuntate n-ar trebui sa se regaseasca nici macar la aparatele decontate integral de Casa de Asigurari...
-
andrada678
Buna ziua,
As avea urmatoarea rugaminte, daca stie cineva de pe forum cum se poate regla un aparat Cic astfel incat sa aud la TV- aud ori gros pe frecvente joase, ori nearticulat pe frecvente medii, uneori nazal de parca ar fi toti raciti? Am facut multe reglaje si problemele acestea persista. Multumesc!
As avea urmatoarea rugaminte, daca stie cineva de pe forum cum se poate regla un aparat Cic astfel incat sa aud la TV- aud ori gros pe frecvente joase, ori nearticulat pe frecvente medii, uneori nazal de parca ar fi toti raciti? Am facut multe reglaje si problemele acestea persista. Multumesc!
-
andrada678
As mai avea o intrebare, daca ma duc la cabinetul din Bucuresti pt a incerca un reglaj cu audiologul de acolo, acesta va trebui sa o ia de la inceput cu sensograma si nu ii vor aparea reglajele facute pana acum la cabinetul din Galati, aparatele mele au si DataLoggin- o istorie a reglajelor , nu sunt sigura, la fel si aici in Galati ii va aparea audiologului de aici reglajul cu valorile facute la Bucuresti? Sper ca m-am facut inteleasa.
Da, audiograma este "inregistrata" in aparate si poate fi vazuta in program. Dar nu strica sa o ai si in varianta tiparita la tine.
-
andrada678
Eu ma refeream la istoricul reglajelor facute pana acum.
-
andrada678
Buna seara,
As avea urmatoarea intrebare: i s-a mai intamplat cuiva sa isi puna protezele in ureche si sa i se mareasca tiuielile, iar dupa ce la da jos sa se diminueze? Eu asta patesc cu protezele pe care le am de 10 luni si nu reusesc sa ma obisnuiesc cu ele, daca nu le port sambata si duminica, luni parca invat articularea cuvintelor, parca au toti prune in gura, nu vreau sa fie reglate mai tare, la mine cu cat e mai tare, zgomotul strazii vine peste vorbire si nu mai inteleg. Culmea e ca aud de la distanta in zgomot, dar in liniste nu aud de langa mine daca persoana care vorbeste nu se afla cu fata spre mine. Nu iau pastile pt calmarea nervilor, nimic de genul asta, dar protezele ma impiedica sa imi desfasor activitatile zilnice. As dori un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.
As avea urmatoarea intrebare: i s-a mai intamplat cuiva sa isi puna protezele in ureche si sa i se mareasca tiuielile, iar dupa ce la da jos sa se diminueze? Eu asta patesc cu protezele pe care le am de 10 luni si nu reusesc sa ma obisnuiesc cu ele, daca nu le port sambata si duminica, luni parca invat articularea cuvintelor, parca au toti prune in gura, nu vreau sa fie reglate mai tare, la mine cu cat e mai tare, zgomotul strazii vine peste vorbire si nu mai inteleg. Culmea e ca aud de la distanta in zgomot, dar in liniste nu aud de langa mine daca persoana care vorbeste nu se afla cu fata spre mine. Nu iau pastile pt calmarea nervilor, nimic de genul asta, dar protezele ma impiedica sa imi desfasor activitatile zilnice. As dori un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.
-
andrada678
Acum dupa ultimul reglaj aud doar tipete si zgomotul de fond acopera vocea umana, inteleg mai rau cu ele decat fara ele, nu mai stiu ce sa fac, pur si simplu nu pot sa imi desfasor activitatile, daca vreau sa ascult muzica, aud doar instrumentele, vocile aproape deloc, la televizor dau mai tare sau mai incet tot nu inteleg, parca toti vorbesc limbi straine. Daca ati mai patit si voi asa, cum vi s-a reglat proteza? Am observat ca atunci cand sunt reglate mai tare, nu mai inteleg nimic, doar zgomot , atat.
Despre ce proteze este vorba si unde au fost reglate?
-
andrada678
Mind330 Widex 10 canale si 10 benzi, reglate la Galati, dar si la Bucuresti o data- de aici am plecat cu ele urland in ureche, auzeam de la distanta, dar de aproape nu,era strident pe frecventele de la normale spre inalte. Eu nu ma mai duc in Bucuresti, deoarece nu a facut decat sa regleze aparatele dupa sensograma si sa imi zica ca mai incet daca le da, nu mai aud.
-
andrada678
Eu nu cred ca imi trebuia asa un aparat performant, am avut inainte tot de la Widex Aikia, tot cu 10 canale, dar mai putine benzi. Nu dau vina pe audiolog deoarece dupa anumite reglaje pe anumite frecvente se indrepta ceva, dar ramaneau probleme pe altele, in general cele normale spre inalte. Teama mea cea mai mare e ca nu mi se potriveste aparatul. Am mai citit despre cazuri carora nu li se potrivea aparatul, in sensul ca nu intelegeau versurile cantecelor. Am facut proba cu acest aparat, dar retroauricular, eu am CIC-uri, la Bucuresti cand am comandat proteza si ii auzeam pe cei de la cabinet, dar ei toti vorbesc tare, e si liniste. Acum nici in liniste nu mai aud, uneori e dat asa de tare ca prefer sa port unul, daca le pun pe amandoua parca se anuleaza prin forta sunetului. Sper ca m-am facut inteleasa.
-
andrada678
Acum am citit cu atentie ce am scris mai sus si ma refeream cand am scris ca nu mi se potriveste aparatul la faptul ca nu inteleg nici cand se vorbeste langa mine in liniste si zgomot, nu numai la versurile melodiilor.
Widex Aikia sunt un model lansat acum 8 ani, in clasa medie. Nu inseamna neaparat ca sunt slabe calitativ dar e posibil sa fie intr-adevar nepotrivite. Ti-as recomanda sa incerci o reprogramare a lor la alt audiolog, facuta de la zero pe baza unei audiograme noi, si eventual sa probezi alte aparate la alt centru de protezare.