Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Audionova

Experiente cu centre audiologice, ce-i de vizitat si ce-i de evitat.
jenny

audionova

Post by jenny »

salut,
m-am gindit sa spun si experienta mea in vederea protezarii si inclusiv cea legata de Audionova.
Am observat ca tuturor le place sa vorbeasca si nu ma indoiesc ca pina la urma experienta fiecaruia este in mare parte subiectiva, a mea, de altfel, la fel.
Mie mi-a fost enorm de greu sa aflu, sa cunosc, sa inteleg, sa aleg, sa caut un aparat auditiv... am dat peste medici care mi-au spus ca e o rusine sa porti aparat (te rid baietii! si nu aveam decit 12 ani!), am dat peste medici care m-au tinut la spital vreo doua saptamini si mi-au dat drumul acasa fara nici o speranta, altii mi-au propus cel mai ieftin aparat, care parea un microfon destul de prost aranjat. Am ajuns si in Rominia (sunt din R.Moldova) la Bucuresti unde mi-au oferit doua proteze diferite sa le port la ambala urechi. Am ales singura sa aleg cel mai bun sa-l port la urechia mai putin afectata si am facut o multime de greseli, pentru ca nu stiam nici macar cele mai elementare lucruri despre proteze.
adesea ma intreb de ce mi s-au intimplat asemenea lucruri...
Am ajuns la 25 de ani sa merg la Audionova, singurul centru care ofera proteze bune la noi in Chisinau ca sa repar greselile, sa inlatur fricile, sa inteleg ce este un aparat digital si care e diferenta.
Si sa stiti ca, adesea, adevarata problema nu sunt banii... sunt probleme mult mai importante pentru o persoana hipoacuza care hotaraste sa poarte un aparat!!!
Meditati la aceste idei...Pa!
bodyy77

Post by bodyy77 »

Nu stiu de ce este atat de mult laudata firma Audionova. Eu sunt pacienta lor de 1 an, am luat 2 aparate Extra CIC anul trecut in august. Am fost foarte multumita de aparate pana acum 3 saptamani, cand m-am prezentat la sediul firmei din Str. Ardeleni pentru mici reglaje. Am fost preluata de o domnisoara Madalina Radulescu care s-a purtat foarte urat cu mine. Adica: mi-a facut o noua audiograma si mi-a comunicat ca mai am putin si raman surda de tot, ca aparatele pe care le-am cumparat anul trecut (m-au costat 5.ooo ROn) nu mai sunt bune, ca ar trebui schimbate cu alte modele (cred ca domnisoara avea un targhet pe care trebuia sa-l atinga); mi-a reglat cele 2 aparate dar mai mult le-a dereglat, a tipat la mine cand vroiam sa o intreb ceva, spunand "acum vorbesc eu, ca nu degeaba am facut o facultate" si multe altele.
Mentionez ca sunt eleva in clasa 11 si am mare nevoie de aparate . Aceasta domnisoara s-a purtat jalnic cu mine, nici nu vreau sa-mi imaginez cum se poarta cu batranii.
Admin
Site Admin

Post by Admin »

bodyy77 wrote:"ASIGURAM 3 LUNI DE PROBA PENTRU TOATE APARATELE AUDITIVE". Ce vrajeala!!!!!!!!!!!!!!!! Si daca, aparatul nu este bun si vrei sa-l dai inapoi Audionova iti opreste 30% din valoarea aparatului. Ce buni sunt ei! Nu-i asa?
Keo

Post by Keo »

O problema generalizata la centrele audiologice e ca toate angajatele vorbesc ca intr-o biblioteca publica. Audionova bate tot la capitolul asta. Le-am atras atentia ca nu le inteleg cand imi dau aparatele jos desi nu am o scadere profunda, ele continua sa susoteasca de parca jobul lor de noapte e de cantarete rock. Nu de putine ori imi spun ca am de plata "şhtţs ei" si le dau 100 lei sperand ca ajung. Bineinteles, preturile doar ei le stiu, absolut nici o lista de preturi, unele costa "şhtţs ei", altele "oisce le", etc. Merg pe acolo doar cand am tot salariul la mine, ultima data am dat 440,000 lei pe niste scame (protectii de microfon) desi nu-mi imaginam ca pot costa atat. Bineinteles, am fost sfatuit sa trec lunar pe la ei, cu cat le schimb mai des cu atat mai bine. La banii aia cred si eu.

Cand va luati niste aparate auditive noi, mergeti la Audionova si intrebati-o pe receptionera cat e ceasul. Daca intelegi ce spune, aparatele sunt excelente.
bodyy77 wrote:"ASIGURAM 3 LUNI DE PROBA PENTRU TOATE APARATELE AUDITIVE". Ce vrajeala!!!!!!!!!!!!!!!! Si daca, aparatul nu este bun si vrei sa-l dai inapoi Audionova iti opreste 30% din valoarea aparatului. Ce buni sunt ei! Nu-i asa?
Cum adica 30%?!? :shock:

Daca cumpar de la ei niste aparate folosite de cineva 3 luni de zile, le iau cu 30% mai ieftin? Probabil nu. Initiativa nu e condamnabila, costul e nesimtit de mare. Se lauda ca aparatele lor au durata medie de utilizare 5 ani dar totusi incearca sa le amortizeze intr-un an. Probabil stiu ei ce stiu...
bodyy77

despre oferta audionovei

Post by bodyy77 »

Da, vezi sa nu. Ei nu fac astfel de gesturi de caritate. Ei vor sa scoata bani si din piatra seaca. Oricum firma Audionova nu mai este ceea ce era acum 3 ani. Au angajat diferite fetite care nu au nici un fel de studii de specialitate (dar fac acum, sunt inscrise la noua scoala pe care a infiintat-o firma , studii care se fac on-line). Eu unul nu m-as duce la aceasta firma sa-mi iau un aparat si m-ai ales sa-l repar. Jupoaie pielea de pe om.
Keo

Post by Keo »

The FDA requires that hearing aid dealers provide a 30-day trial period during which you can evaluate the hearing aid to see if it is right for you, although you may find dealers who will extend this period up to 60 days. Be aware that there are dealers that charge restocking fees of up to 12 percent of initial hearing aid prices if you decide to return the product during this time period, fees that can reach upwards of $800.
In traducere pentru necunoscatorii limbii engleze: FDA (n.r.: un fel de OPC la americani) obliga vanzatorii de proteze auditive sa ofere o perioada de proba de 30 de zile in care poti evalua proteza auditiva sa afli daca iti este potrivita, desi poti gasi vanzatori care extind aceasta perioada pana la 60 de zile. Fii atent ca exista vanzatori care au taxe de returnare de pana la 12% din pretul initial al protezei daca te decizi sa returnezi produsul in aceasta perioada de proba, taxa care poate ajunge pana la 800$.

De la 12% la 30% e cale luuuuuunga, intr-un an l-au amortizat complet desi au garantie obligatorie 2 ani.

Jupuiala o face toata industria aparatelor auditive, de la tehnicieni la agentii de vanzari ai centrelor audiologice (alias audiologi). Totul e sa gasim firma care jupoaie cat mai putin din piele.

Despre pretul aparatelor auditive putem purta o alta discutie, care ar fimult mai lunga, pot doar sa confirm ca daca vrei Phonak de exemplu, trebuie sa platesti si deplasarile repetate in strainatate la specializari si simpozioane ale angajatilor de la Audionova, masinile lor de lux sau vilele care probabil le au.

Asta-i medicina in ziua de astazi, santajul legal suprem, audiologia nu face exceptie doar ca in audiologie situatia e mai macabra pentru ca e o concurenta destul de redusa in domeniu din cauza restrictiilor impuse de guverne, pentru "a ne proteja". Doar ca unele protejeaza mai mult decat altele.
bruny

Post by bruny »

Daca vrei Phonak fugi in America sa vezi ce preturi sunt. M-am zgariat pe ochi dupa ce am vazut acelasi tip de aparat ca al tatalui meu este cu 1000 dolari mai ieftin in Romania decat in State. Iar Phonak chiar este cea mai buna firma la momentul actual.

Keo wrote:
The FDA requires that hearing aid dealers provide a 30-day trial period during which you can evaluate the hearing aid to see if it is right for you, although you may find dealers who will extend this period up to 60 days. Be aware that there are dealers that charge restocking fees of up to 12 percent of initial hearing aid prices if you decide to return the product during this time period, fees that can reach upwards of $800.
In traducere pentru necunoscatorii limbii engleze: FDA (n.r.: un fel de OPC la americani) obliga vanzatorii de proteze auditive sa ofere o perioada de proba de 30 de zile in care poti evalua proteza auditiva sa afli daca iti este potrivita, desi poti gasi vanzatori care extind aceasta perioada pana la 60 de zile. Fii atent ca exista vanzatori care au taxe de returnare de pana la 12% din pretul initial al protezei daca te decizi sa returnezi produsul in aceasta perioada de proba, taxa care poate ajunge pana la 800$.

De la 12% la 30% e cale luuuuuunga, intr-un an l-au amortizat complet desi au garantie obligatorie 2 ani.

Jupuiala o face toata industria aparatelor auditive, de la tehnicieni la agentii de vanzari ai centrelor audiologice (alias audiologi). Totul e sa gasim firma care jupoaie cat mai putin din piele.

Despre pretul aparatelor auditive putem purta o alta discutie, care ar fimult mai lunga, pot doar sa confirm ca daca vrei Phonak de exemplu, trebuie sa platesti si deplasarile repetate in strainatate la specializari si simpozioane ale angajatilor de la Audionova, masinile lor de lux sau vilele care probabil le au.

Asta-i medicina in ziua de astazi, santajul legal suprem, audiologia nu face exceptie doar ca in audiologie situatia e mai macabra pentru ca e o concurenta destul de redusa in domeniu din cauza restrictiilor impuse de guverne, pentru "a ne proteja". Doar ca unele protejeaza mai mult decat altele.
bruny

Re: despre oferta audionovei

Post by bruny »

Dar de unde stiti dumneavoastra aceste detalii despre studiile angajatilor? Intrucat medicii ii recomanda si ne trimit la aceasta firma, cred ca exista totusi o baza reala. Eu personal am vazut pe peretii din cabinet diplomele " fetitelor". Pe cand la Sonorom sunt niste asistente care nu au nici un fel de treaba cu protezarea auditiva, nici macar nu regleaza aparatele, le lasa la maxim si " la revedere".

bodyy77 wrote:Da, vezi sa nu. Ei nu fac astfel de gesturi de caritate. Ei vor sa scoata bani si din piatra seaca. Oricum firma Audionova nu mai este ceea ce era acum 3 ani. Au angajat diferite fetite care nu au nici un fel de studii de specialitate (dar fac acum, sunt inscrise la noua scoala pe care a infiintat-o firma , studii care se fac on-line). Eu unul nu m-as duce la aceasta firma sa-mi iau un aparat si m-ai ales sa-l repar. Jupoaie pielea de pe om.
Keo

Post by Keo »

bruny wrote:Daca vrei Phonak fugi in America sa vezi ce preturi sunt. M-am zgariat pe ochi dupa ce am vazut acelasi tip de aparat ca al tatalui meu este cu 1000 dolari mai ieftin in Romania decat in State. Iar Phonak chiar este cea mai buna firma la momentul actual.
De ce nu si in Congo? Pentru ca acolo probabil nu au deloc. Sau de ce nu in Europa de Vest unde sunt mai ieftine decat la Audionova cu 30-50%?
bruny wrote:Intrucat medicii ii recomanda si ne trimit la aceasta firma
Pardon, medicii ne recomanda sa evitam aceasta firma. Dupa ce am fost consultat la o clinica de stat doctorul mi-a spus clar "mergeti si cautati oferte, alegeti ceva ce va permiteti, dar nu pierdeti timpul la Audionova pentru ca acolo va iau si ultimul ban pe niste proteze modeste".
moni

Post by moni »

Iata deci raspunsul de ce nu inteleg eu cu aparetele...pentru k la sonorom sunt date la maxim si pe urma la revedere ,,,,nu?

Apropo am aflat de curand k la mine in oras s-a deschis un cabinet de la firma Audinova ,,, cica ofera audigrama gratuit....intrebarea mea e daca si la voi s-a deschis asemenea cabinete si ce parere aveti daca v-ati facut audiograme.Merita sa fac un drum pana acolo? :roll:
bodyy77

Re: despre oferta audionovei

Post by bodyy77 »

bruny wrote:Dar de unde stiti dumneavoastra aceste detalii despre studiile angajatilor? Intrucat medicii ii recomanda si ne trimit la aceasta firma, cred ca exista totusi o baza reala. Eu personal am vazut pe peretii din cabinet diplomele " fetitelor". Pe cand la Sonorom sunt niste asistente care nu au nici un fel de treaba cu protezarea auditiva, nici macar nu regleaza aparatele, le lasa la maxim si " la revedere".

bodyy77 wrote:Da, vezi sa nu. Ei nu fac astfel de gesturi de caritate. Ei vor sa scoata bani si din piatra seaca. Oricum firma Audionova nu mai este ceea ce era acum 3 ani. Au angajat diferite fetite care nu au nici un fel de studii de specialitate (dar fac acum, sunt inscrise la noua scoala pe care a infiintat-o firma , studii care se fac on-line). Eu unul nu m-as duce la aceasta firma sa-mi iau un aparat si m-ai ales sa-l repar. Jupoaie pielea de pe om.
bodyy77

diplomele de pe pereti

Post by bodyy77 »

Am si eu vreo 30 de diplome pe acasa, diplome date cu ocazia organizarii unor simpozioane de 2 zile. Dar nu am ce sa fac cu ele pentru ca nu au nici o valoarea. Puteti sa va faceti si singuri. Aceste diplome nu sunt eliberate si avizate de Ministerul Sanatatii, Educatiei sau alte institutii. Diplomele sunt date de producatorii din strainatate cu care lucreaza firmele din Romania. Sunt puse acolo doar sa vada clientii "Mama, cu cine am de a face!!!!!!!!!! Stau aici ca astia sunt destepti" . De unde stiu atatea lucruri despre ei? Am lucrat la aceasta firma despre care vorbim.
cornel

despre audionova

Post by cornel »

[b]Buna ziua nu stiu cate persoane intra si citeste acest forum da sa va zic si eu cate ceva despre aceasta firma.........in legatura cu deciziile prin care se recupereaza o parte din bani.......sunt mana in mana cu anumite persoane de lla casa de sanatate.....si contra unui comision deciziile nu mai ajung la peresoanele carora li se cuvin ci la audionova....si persoanele respective sunt trimise direct la audionova nemaitinanduse cont de firma care ia facut dosaru...pt decizii..........stiiticum se face...se aproba deciziile si incep......teancu asta la audionova si ce ramane la prostii........atat am avut sa spun.............[/b]
haydi

Re: despre audionova

Post by haydi »

cu deciziile prin care se recupereaza o parte din bani.......sunt mana in mana cu anumite persoane de lla casa de sanatate.....si contra unui comision deciziile nu mai ajung la peresoanele carora li se cuvin ci la audionova....si persoanele respective sunt trimise direct la audionova nemaitinanduse cont de firma care ia facut dosaru...pt decizii..........stiiticum se face...se aproba deciziile si incep......teancu asta la audionova si ce ramane la prostii........atat am avut sa spun.............[/b][/quote]
sa va zic si eu ceva mai oameni buni nu i adevarat ce spuneti ,in primul rand firma nu opreste 30 %ci 20% ceea ce mi se pare si normal,in al doilea rand firma nu angajeaza fetitze care fac cursuri on line si acum ci sunt fete destul de capabile care reusesc sa tina pasul in meseria asta,sa stiti si voi ca audiologul face ceea ce face si un medic,si el sta de vorba cu pacientul si el trebuie sa faca fata multor situatii neprevazute,nu e asa usor sa ziceti ca va ia banii si va jupoaie pielea de pe voi ,pana la urma urmei e vorba de seful care e sus pus ,el face legea ei doar se conformeaza sa stitzi si voi ca pentru unii dintre audiologi chiar ii intereseaza persoana din fata .sunt multe intrebari la care voi nu aveti raspuns dar de ce nu le puneti ,informati va.eu nu cred ca e chiar asa de negru si urat intr un cabinet audionova.
haydi

Post by haydi »

mai puneti intrebari nmai intrati mai discutati ,am aparut si eu aici ,mi ar face placere sa va informez ,,,,,apropo de reglaje ,,pai chiar se fac ssa stiti daca aveti norocul sa nimeriti pe mana unora care se grabesc si sunt sitiriti de pacienti care nu pot sa inteleaga cat de usor se schimba o baterie atunci va ti ars da sa stiti si voi ca cei de la audionova chiar fac reg;laje si sunt incantati atunci cand voi puneti intrebari despre ureche despre una despre alta da de ce da cum si pentru ce astea ar trebui sa fie intrebarile voastre sa stiti si voi ca daca nu sunteti multumiti de ei ,pai atunci e si pentru ca voi aveti o problema si sunteti cu capul mare si ii tocati la creieri cu intrebarea cum se schimba bateria de 20 de ori dupa ce va explica o ora intreaga sa stiti ca oamenii aia chiar sunt buni fara nici o treaba am fost la ei si merg mereu eu am invatat multe de la ei
asa ca intrebati ma chiar va rog. sanatate multa
Post Reply