Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Consecinte?

Discutii generale care nu se incadreaza in nici un alt forum ale acestui site.
Post Reply
moni

Consecinte?

Post by moni »

Hipoacuzia are si alte consecinte exceptand faptul ca nu auzim? :(
Harald

Re: Consecinte?

Post by Harald »

moni wrote:Hipoacuzia are si alte consecinte exceptand faptul ca nu auzim??? :(
Nu prea are sens întrebarea. Hipoacuzia este starea propriu-zisă, de scădere a capacităţii auditive. Poate să facă parte dintr-un grup mai mare de afecţiuni prezente la pacientul respectiv, afecţiuni legate între ele, sau poate să nu fie asociată cu alte afecţiuni.

Orice afecţiune netratată poate avea consecinţe, dar hipoacuzia este simptomul, manifestarea "vizibilă", dacă pot să mă exprim astfel. Ca să nu mă dezmint :) aproape orice audiolog îţi va spune că hipoacuzia poate avea consecinţe foarte grave, dar exprimarea este cel puţin improprie :)
dark_light

Post by dark_light »

moni wrote:Hipoacuzia are si alte consecinte exceptand faptul ca nu auzim? :(
da, pe parte psihologica, zic eu.

o consecinta directa a pierderii de auz ai putea-o considera greutatea in comunicare. iar daca din aceasata cauza persoana cu pierdere de auz este izolata sau se izoleaza de buna voie de cei din jur, se poate ajunge la depresie (cu intreaga pleiada de probleme caracteristice), care la randul ei poate duce pana la sinucidere.

dar, dupa cum observi, aici sunt o gramada de "poate" si "daca". si eu pot sa mor in accident de masina, dar nu stau sa ma gandesc la asta cand tre' sa plec dimineata la servici. :wink:

...si cam atat. hipoacuzia este mai mult un efect, un rezultat, decat o cauza.
supik

Post by supik »

Exact, Moni! Frustrare, in mod sigur, cel putin pentru mine. Nu mai aud bine si incerc sa evit sa mai discut cu oamenii. De mult eori mi se vorbste si dau de inteles ca eram concentrata asupra altui lucru. Frustrant si deprimant.
exceptional

Post by exceptional »

Una din consecinte poate fi tulburarile hiperkinetice?
supik

Post by supik »

[quote="exceptional"]Una din consecinte poate fi [b]tulburarile hiperkinetice[/b]?[/quote] categoric, nu imi dau seama de unde vine exact sunetul, zgomotul.. In birou la noi sunt 3 telefoane, .. care suna.. iarasi nu-mi dau seama, cu urechea stanga aud mai bine si pare ca din stanga vine zgomotul, desi uneori nu e asa. :oops:
Mona

Post by Mona »

Una din consecinte poate fi faptul ca noi hipoacuzicii avem numai memorie vizuala ,nu si auditiva .
Daca suntem intrebati ce s-a spus nu vom fi capabili sa raspundem ,dar daca ne intrebati ce am vazut va vom da lux de amanunte .

Spre exemplu eu care am ales limbile straine nu sunt capabila sa zic ce a zis profu avand in vedere k e belgian ,dar cu ajutorul memorii vizuale pot invata atat sa vorbesc limba olandeza ,dar sa o si scriu ....
Greul vine numai atunci cand imi obosesc ochii . 8)
Ada31

consecinte

Post by Ada31 »

mona,te contrazic putin,eu am memorie auditiva f buna!tin minte tot ce a spus cineva(cu sau fara aparat,in conditiile in care am inteles convorbirea),am si memorie vizuala dar mai buna e cea auditiva,eu am hipoacuzie medie,cred ca chestia cu memoria auditiva si vizuala depinde de fiecare persoana in parte,nu ara legatura auzul,am o colega cu miopie -9,ea are memorie vizuala buna,mai buna ca cea auditiva,sau functionam noi invers?va pup
supik

Post by supik »

Ei bine, cred ca depinde de la caz la caz. Eu sunt si foarte timida. Daca vorbeste cineva cu mine si ma intreaba peste un minut ce am vorbit e posibil sa nu mai stiu :oops:
Mona

Post by Mona »

Parerea mea e ca o alta consecinta e faptul k atunci cand esti hipoacuzic,unora le place sa faca impresie ,si stiu foarte bine sa manipuleze oamenii obtinand ce vor de la tine doar pentru simplul fapt k nu auzim avem mai multa prioritate la numite lucruri ...ceea ce ii scoate din sarite
Ada31

consecinte

Post by Ada31 »

da asa e!cred ca intelesei bine ce ai spus,la scoala,job mai scap de frecari,in postliceala murea un profesor ca invat si ma duce capul,nu ca ceilalti care aud, nu invata si nu isi dau interesul pt scoala!asta mi-a spus-o o colega,eu lipsisem in ziua aia de la scoala,cand a facut prezenta respectivul domn profesor a intrebat de mine!sa nu credeti ca sunt geniu,sunt fata desteapta,inteligenta,acum la facultate mai fac putina impresie,eu cu hipoacuzie,cu aparat fac facultate,si nu orice domeniu!
alta consecinta:strangem bani sa cumparam aparate bune,alte fete isi cumpara haine scumpe,bijuterii,telefoane mobile~mor dupa ele,masina,..noi aparate auditive,acum mi-am luat alt model de aparat fata de ce am avut, in toamna vreau sa iau si pt urechea dreapta inca unul la fel,acelasi model,cu toate ca aveam in plan un mobil Nokia 65oo slide,mor dupa modelul asta!
pt fata care e timida:incearca sa fii mai curajoasa,sa te uiti la fata oamenilor,in ochii lor ,iti va disparea incet,incet timiditatea+vei intelege mai bine ceea ce ti se va spune,vei deveni un pic mai comunicativa,iti vei face si prieteni mai usor,la revedere,weekend placut
supik

Post by supik »

Multumim de urari, Va pup. Id de mess :dragomir_ella
Mona

Post by Mona »

Si o consecinta buna :

Aparetele ofera putere celui care le poarta, cu alte cuvinte energie, in special daca porti 2 aparate.
djiana

Post by djiana »

supik wrote:Exact, Moni! Frustrare, in mod sigur, cel putin pentru mine. Nu mai aud bine si incerc sa evit sa mai discut cu oamenii. De mult eori mi se vorbste si dau de inteles ca eram concentrata asupra altui lucru. Frustrant si deprimant.
supik, eu in perioada cand nu auzeam ma concentram , in sfarsit, bine, nu mai eram imprastiata, de regula aveam atentie distributiva si asta ma incurca teribil, uneori e mai bine sa nu auzi nimic in jur, mai ales unele remarci rautacioase... :D
Mona

Post by Mona »

Exact ...asa am patit si eu ...am ramas 3 saptamani complet surda si ...era mult mai bine pentru ca ma puteam concentra mult mai bine si nu mai eram asa de stresata ....exact aceeasi senzatie am avut-o si eu .....
Post Reply