Otita medie?
-
dan daniel
Otita medie?
in urma cu 10 ani dintr-un accident stupid mi-am spart timpanul urechii dr. cu un betigas pt. urechi.De atunci am ramas cu o sensibilitate a urechii drepte, mai ales dupa ce ma spal pe cap si intra apa in ureche apar mancarimile , apoi durerea si incepe urechea sa curga . Ce solutii otice as putea sa folosesc mai ales ca am citit in prospectul unora ca nu se recomanda in cazul in care timpanul a fost spart ! exista dopuri de urechi in farmacii?
In primul rand incearca sa nu mai lasi apa sa intre in ureche. Si nu te lua nici dupa sfaturile babesti. Mama tot incerca sa-mi bage ulei in ureche, desi stiam clar ca nu trebuie niciun pic de lichid sa ajunga. La medic mi-a picurat o solutie (alcool boricat), dar mi-a spus ca pt a usca infectia. Cel mai bine e sa eviti situatiile periculoase. Stiu ca se pot face niste dopuri chiar de catre medicul orl, dupa ce iti ia "amprenta" urechii, ca sa se muleze perfect.
Niste dopuri de silicon, spalabile si refolosibile n-ar merge? Exemple la: http://hearos.com/earplugs/products-00309.html .
Eu folosesc asa ceva in zonele foarte galagioase (pe motocicleta) pentru a-mi proteja auzul ramas, dar cu o foarte mare atentie in privinta igienei pentru a nu da in alte probleme.
Eu folosesc asa ceva in zonele foarte galagioase (pe motocicleta) pentru a-mi proteja auzul ramas, dar cu o foarte mare atentie in privinta igienei pentru a nu da in alte probleme.