Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Ce imi recomandati?

Discutii generale despre proteze auditive.
Post Reply
sabina492005

Ce imi recomandati?

Post by sabina492005 »

pt un baiat de 13 ani care nu suporta sa auda macar after ear credeti ca in the ear se preteaza la o pierdere de 55db ?
nu stiu ce sa aleg;hensaton fresh?widex?sau bernafon?
Harald

Re: ce imi recomandati?

Post by Harald »

Termenul consacrat e BTE (behind-the-ear). "After" are mai degrabă sens cronologic (after one minute).

În cadrul oricărei familii de aparate auditive, indiferent de producător, cele mai bune rezultate se obţin cu BTE-uri. Cred că sunt cel puţin 10 topicuri pe tema asta. Majoritatea componentelor de la BTE-uri (şi receptorul, în primul rând) sunt mai performante decât la ITE-uri. Iar dpdv cosmetic, un BTE este adesea mai puţin vizibil decât un ITE, indiferent ce crede băiatul tău.

Numai CIC-urile pot fi ascunse în canalul auditiv, dar performanţele lor sunt modeste, iar fiabilitatea la fel. Cerumenul din ureche şi transpiraţia corodează foarte repede componentele de la CIC-uri. Mai bine să auzi clar cu un BTE, decât să porţi CIC-uri şi să remarce toată lumea că nu prea auzi.
dark_light

Re: ce imi recomandati?

Post by dark_light »

Harald, la o pierdere de 55 dB medie, merge un CIC cu gain de 50 dB, si-i mai si ramane rezerva de amplificare. Singura grija a mea ar fi cu dimensiunea si forma urechii si cu starea de sanatate a canalului auditiv. La copiii in crestere mai trebuie schimbata carcasa din cand in cand, odata cu cresterea conductului, sau mai apar inflamatii ori otite. Se mai joaca, se mai lovesc.... ma rog, de-ale copilariei. BTE-urile sunt mai sigure, dar intre a nu purta deloc si a purta intra...pana la urma merita incercat cu intra.
Post Reply