Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Optimismul

Discutii generale care nu se incadreaza in nici un alt forum ale acestui site.
Post Reply
moni

Optimismul

Post by moni »

am auzit ca optimismul ii vindeca pe oameni ,fratilor,,,,asa ca sa fim optimisti ..[/b]
NORMA JEAN

Post by NORMA JEAN »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mirela

optimismul

Post by Mirela »

optimismul este legat direct de starea de dispozitie.Cred ca pe termen lung, leacul este cultivarea unei gandiri pozitiveEchilibrul starii psihice este mai usor de mentinut daca ti-ai format o gandire pozitiva.Nu este necesar sa fi hipoacuzic pentru a gandi astfel,si,nu doar cei care aud pot gandi pozitiv.La urma urmei, noi auzim cu sufletul,ceea ce este mult mai important.Cei care aud cu "urechile"nu constientizeaza faptul ca nu este meritul lor faptul ca "aud".Depinde de noi sa fim oameni buni,principiali,harnici,iubitori,parteneri corecti,profesionisti,dar sa AUZIM ,nu mai sta in putera noastra.Un om este pretios asa cum este el.Un om este un cumul de valori.Nu urechile definesc un Om.Calitatea omului este data de faptele lui,de comportamentul si principiile pe care le aplica in viata.Din punctul meu de vedere,handicapul poate fi o tara,o durere,o suferinta,o deficienta,Daca o luam asa,atunci depinde de noi cat ii permitem sa ne afecteze,sa ne doara,sa ne marcheze.Ei bine,eu cred ca nu trebuie sa permitem!Fiecare om sa se uite in el insusi sau in oglinda si va intelege ce vreau sa spun.Si atunci vom putea spune ca,DA,optimismul vindeca orice!
Cosminho

Post by Cosminho »

Zau asa mi-a spus si o prietena psiholoaga :)
Mirela

optimismul

Post by Mirela »

Sunt magulita,dar nu sunt psiholog. :D Sunt un om simplu,"naturel si simtitor"-vorba lui Caragiale.Cu totii ne dezvoltam o experienta proprie,un mod de viata,o mentalitate,un sistem prin care intractionam cu ceilalti.Modul de a percepe lucrurile ,depinde doar de noi, la fel si felul cum tratam ceea ce se intampla in jurul nostru indiferent daca ne afecteaza sau nu.
Da,pare cam pompos si prozaic ceea ce am scris,dar are aplicabilitate.Dovada?Viata mea proprie.
Priveste atent in jurul tau.Ce observi?Sa-ti spun ce vad eu:oamenii sunt cu bune si rele,dar trebuie sa vezi doar binele in fiecare dintre ei;trebuie sa respecti ,sa intelegi,sa acorzi sanse si te vei bucura si tu de intelegere si apreciere.Trebuie sa muncesti din suflet si cu suflet,sa se vada ca ai fost TU acolo!Trebuie sa fi OM in orice imprejurare.Sti ce?Poate acum vezi clar:SUNT ACELEASI REGULI PENTRU TOTI!
:D :D Asa ca,pasez mingea si-ti spun:"ba,nu fi prost!" :D
Mona

Post by Mona »

Deja mi-am cam pierdut din optimism.....
Post Reply