Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

Intretinerea aparatelor auditive

Discutii generale despre proteze auditive.
Keo

Intretinerea aparatelor auditive

Post by Keo »

amorici wrote:Mi-am luat niste silicon. Dar...ori secretara nu stia ce spunea, ori nu folosesc eu bine siliconul ala.
Siliconul l-am pus intr-un flacon de medicamente. Nu am dezlipit acel autocolant, adika aparatul meu nu sta direct pe bobitele de silicon. Seara pun aparatul in acel flacon...dar dimineatza constat ca aparatul este umed...nu cred ca e normal.
Eu daca continui asa cred ca la o sapt trebuie sa trec pe la ei ca sa mi-l curete in interior.
Spuneti-mi va rog, ce pot face pt ca aparatul meu sa nu mai "transpire".
Mentionez, ca am un digital maca Beltone, tipul LINQ 35 HPG.
La mine nu-i autocolant ci un carton, presupun ca-i permeabil. Sigur nu trebuie sa stea direct pe silica gel. Teoretic, isi schimba culoarea cand sunt pline de umezeala, practic, le poti tine cu anii. Eu le schimb la 2-3 luni cand imi iau si baterii.

Pe langa capsulele destul de scumpe de la cabinete, folosesc si pachetelele din cutiile noi de incaltaminte, electronice, etc. As cumpara separat si le-as tine intr-un saculet de material textil cu aparatele intr-o casoleta mica alimentara, dar nu am vazut silica gel de vanzare.

Ca o solutie alternativa, daca silica gel nu e disponibil, se poate folosi si orezul fiind un desicant destul de bun, tinut intr-un saculet textil si el alaturi de aparate. Nu e la fel de bun ca silica gel dar fiind ieftin se poate schimba frecvent.
amorici

Post by amorici »

Oau, bune idei ai avut. :idea:
Si cu pachetelele de la pantofi si cu orezul...o sa incep si eu asa:)
Eu cand imi pun aparatul in acel flacon...iar jos e siliconul...inchid capacul. E normal ca a doua zi aparatul sa fie umed?
Flaconul in tin mereu inchis, chiar si atunci cand nu am aparatul in el.
Keo

Post by Keo »

Nu are voie sa fie umed, ii scurtezi viata, nu e normal, desicantul nu-si face treaba. Tot inchisa mereu tin si eu cutiuta, altfel s-ar "incarca" si cu umiditatea din camera (mica dar existenta).
amorici

Post by amorici »

ok, merci frumos :)
am sa incerc orezul :wink:
andreea

Post by andreea »

Salutare,

A-m si eu cateva lucruri de adaugat la cel discutate : 1 - daca pastiluta cu silica gel nu isi face treaba asa cum ar trebui gauriti capacelul, din carton sau plastic, cu un ac; 2- sper ca acea secretara a mentionat ca trebuie indepartata bateria ( silica gel-ul ii scurteaza viata) si la fel si oliva in cazul aparatelor retro ( imbatraneste materialul si oliva trebuie scimbata mai repede).

Succes
Keo

Post by Keo »

Secretara (de la Audionova) n-a mentionat absolut nimic, am intrebat-o cand se schimba pastila de silica si mi-a zis "Nu stiu .... probabil isi schimba culoarea".

Merci de atentionare, desi e logic ce spui nu m-am gandit la asta.
amorici

Post by amorici »

Ups, acum imi dau seama ca au trecut cam 6 luni de cand am vb prima oara despre acest subiect...iar eu cam tot asa sunt :?
Cu aparatul am cam rezolvat-o, zic eu. Adika partea cu silicagenul.
Da e adevarat, trebuie intepat capacul ala cu un ac, sau ceva ascutit (eu nu facusem chestia asta, ci doar dezlipisem un autocolant).
Am fost la Audionova, pt ca imi transpira foarte tare urechea iar apatul are tendinta sa-mi iasa din ureche. Prin aceasta "miscare" el imi fluiera cam toata ziua, nu continuu, ci doar atunci cand imi iese. Il imping,nu mai fliera, iese iar fliera...si uite asa toata ziua.
Mi-au zis sa-mi pun cate 2 picaturi de alcool boricat in fiecare seara. Fac asta cam de 3 sapt...si acum, imi simt urechea....mai ciudata, nu stiu...parca mai mica, mai infundata, dar si mult mai uscata. Lucru care m-a cam pus pe ganduri...nu prea cred ca e bine.
Drept urmare m-am gandit la o alta solutie....sa-mi faca un nou mulaj :idea: caci poate asa...va face oliva mai adanca...si nu va mai avea loc de "joaca" aparatul, nu?
Keo

Post by Keo »

Ce aparat ai, ITE sau BTE? Ca CIC nu cred sa fie, nu stiu audiologii nostri sa le faca. :)
amorici

Post by amorici »

LINQ 35 HPG
Keo

Post by Keo »

Deci BTE sau ITE?
Harald

Post by Harald »

LINQ 35 HPG sunt ITE-uri fără prea mari pretenţii.
După părerea mea, cam la nivelul Siemens-urilor Cosmea de acum 10-12 ani:

http://www.beltone-linq.com/linq_productoverview.pdf

http://www.beltone-hearing.com/en-us/pr ... eLinq.aspx
amorici

Post by amorici »

Gata! Am rezolvat problema cu un feed back. :lol:
Asa ca am scapat de alcoolul boricat, care imi ardea urechea.
Acum, doar pun aparatul "la uscat" :wink:

O seara buna
dark_light

Post by dark_light »

Keo wrote:Ce aparat ai, ITE sau BTE? Ca CIC nu cred sa fie, nu stiu audiologii nostri sa le faca. :)
nu audiologii le fac, ci electronistii. nu stiu daca sunt 1-2 audiologi care sa fi si montat aparate intra sau sa fi facut service.
si sa stii ca am vazut niste CIC-uri frumoase, facute de romani.
cosmin_72

Post by cosmin_72 »

dar cand s-a intamplat (ca inevitabil se intampla) sa vi se strice aparatul auditiv , cum vi s-au parut efectuarea service-ului? si aici ma refer si la partea tehnica, dupa reparatie aparatul este ok? ca si costuri cum este?

doresc sa cumpar pt bunica mea un aparat, si as dori sa stiu cum e cu intretinerea. ce serviceuri din bucuresti fac treaba cea mai buna .
multumesc
amorici

Post by amorici »

Cam la 6 luni dupa ce l-am achizitionat, am facut o bubita in ureche (un orl-ist, spunea ca e chist) si a trebuit operata bubita respectiva. Apoi am mers sa-mi mai pileasca aparatul si sa-l dea cu un lac. Probleme tehnice nu au fost.
Pot spune ca de cate ori am fost la ei, intretinerea sau controul aparatului, ca sa spun asa, nu m-au costat nimic.
Post Reply