La mine nu-i autocolant ci un carton, presupun ca-i permeabil. Sigur nu trebuie sa stea direct pe silica gel. Teoretic, isi schimba culoarea cand sunt pline de umezeala, practic, le poti tine cu anii. Eu le schimb la 2-3 luni cand imi iau si baterii.amorici wrote:Mi-am luat niste silicon. Dar...ori secretara nu stia ce spunea, ori nu folosesc eu bine siliconul ala.
Siliconul l-am pus intr-un flacon de medicamente. Nu am dezlipit acel autocolant, adika aparatul meu nu sta direct pe bobitele de silicon. Seara pun aparatul in acel flacon...dar dimineatza constat ca aparatul este umed...nu cred ca e normal.
Eu daca continui asa cred ca la o sapt trebuie sa trec pe la ei ca sa mi-l curete in interior.
Spuneti-mi va rog, ce pot face pt ca aparatul meu sa nu mai "transpire".
Mentionez, ca am un digital maca Beltone, tipul LINQ 35 HPG.
Pe langa capsulele destul de scumpe de la cabinete, folosesc si pachetelele din cutiile noi de incaltaminte, electronice, etc. As cumpara separat si le-as tine intr-un saculet de material textil cu aparatele intr-o casoleta mica alimentara, dar nu am vazut silica gel de vanzare.
Ca o solutie alternativa, daca silica gel nu e disponibil, se poate folosi si orezul fiind un desicant destul de bun, tinut intr-un saculet textil si el alaturi de aparate. Nu e la fel de bun ca silica gel dar fiind ieftin se poate schimba frecvent.