cosmin_72 wrote: e ca si cum as compara UM60 PP de la Unitron cu Siemens...
Nu, e ca şi cum aş spune că Siemens (~Mercedes) nu are nici un model de aparat auditiv comparabil cu Exelia Art (~Porsche Cayenne). Asta e analogia similară cu comparaţia pe care am făcut-o eu.
Exprimările şi atitudinile teatrale n-or să-ţi aducă în nici un fel câştig de cauză. Caută pe Google "logic fallacy" sau "list of fallacies" şi ai să rămâi uimit să recunoşti acolo modul în care susţii tu o dispută. Ceea ce faci tu e circ, e o încercare naivă de a discredita interlocutorul în lipsa argumentelor autentice. Făceam şi eu chestii din astea, dar prin clasa a X-a. Dacă vrei să câştigi disputele, soluţia e să te documentezi în prealabil, ca să ştii ce vorbeşti. Şi să conduci măcar vreo 20 de modele diferite de maşini şi măcar câteva mii de km. pe fiecare. Dar de preferat ar fi să le conduci câteva zeci de mii de km.pe fiecare.
Înainte de a scrie prima dată pe un forum, am condus inclusiv gunoaie, am făcut 1.500 km. chiar şi pe Tico, iar prin curbele dintre Ilia şi Lugoj i se ridica roata spate de pe interiorul virajului, în curbe în care până şi o Dacie strămoşească stătea cum trebuie pe şosea. Mi-a zburat în Ucraina roata spate pe câmp, cu tot cu planetară, m-am fugărit noaptea pe viscol cu Poliţia la 140 km/h, am încasat amenzi pe A45 richtung Dortmund fiindcă mergeam cu 180 km/h pe o ploaie torenţială sau pe A7 richtung Ulm cu 240 km/h (dar spre scuza mea, acolo era soare

). Am avut şi eu partea mea de accidente, dar ultimul a fost în 1995. Iar de când s-au introdus punctele de penalizare, n-am încasat nici măcar unul. Încă n-am eu 1 milion de km., dar până la Lună sunt doar vreo 385.000 şi pe ăştia i-am făcut deja de două ori
Mai tre'să stai vreo 20 de ani la volan până te prinzi într-adevăr cum merg lucrurile şi descoperi care e diferenţa între tracţiuni faţă şi tracţiuni spate. Sau care e diferenţa între a crede că ştii ce fac diverse componente prin motor, comparativ cu a schimba cu mâna ta un lanţ de distribuţie şi a vedea cu ochii tăi cum acţionează axa cu came supapele, ca să poţi alinia pinioanele. Iar la vremea aia o să-ţi fie jenă de aiurelile pe care le scriai astăzi şi de modul teatral în care credeai tu că e "cool" să le susţii:
cosmin_72 wrote: daca o masina cu tractiune spate urca un deal pe zapada mai bine ca o masina cu tractiune pe fata , eu iti dau un aparat auditiv cadou!
Te-ai mai documentat?