Ne-am mutat pe FaceBook: www.facebook.com/groups/auz.ro

CIC sau ITC?

Discutii generale despre proteze auditive.
Post Reply
toni.matei

Re: catalog produse

Post by toni.matei »

apolo wrote:
toni.matei wrote:SYMBIO 115 DM
– dotat cu un sistem de analiza globala a sunetului, acest aparat auditiv realizeaza 16.000 de ajustari acustice pe secunda, separand vorbirea de zgomotul de fond fara a afecta calitatea intelegerii cuvintelor.
Ce spui dumneata aici e de domeniul viitorului: un aparat care sa se auto-regleze si sa diferentieze vorbirea de sunetele inconjuratoare NU EXISTA. Daca zgomotul de fond se reduce, automat si intensitatea la care sunt auzite cuvintele se reduce. Asa ceva voiam si eu dar din pacate inca nu exista.

[b]Nu este corecta informatia pe care o detineti, poate ca nu exista la cei pe care i-ati intrebat, la acest aparat dispare procesare sunetului pe canale. Va asteptam la unul din punctele noastre pentru a face o proba cu acest aparat si sa va conving ca EXISTA.[/b]
toni.matei wrote:

SYMBIO 400 CIC
– un aparat auditiv digital, complet ascuns in conductul auditiv.
Asta e marketing pur ! Nu exista aparat complet ascuns in conductul auditiv asta ar insemna ca practic nu se vede deloc. CIC-urile se vad ori din lateral ori din spate.
CIC-urile in niciun caz nu se vad din spate (acela este un retro)pentru ca nu exista nimic in spatele pavilionului. CIC = Complet In Conduct, dar un CIC se recomanda in primul rand daca conductul auditiv permite acest lucru (Diametrul conductului trebuie sa permita instalerea circuitelor in carcasa) deci daca am un conduct mare carcasa poate intra complet in conduct, daca am un conduct mai mic carcasa va iesi in conca (pentru a furniza spatiul necesar montari pieselor).
Ca aparatul sa se vada sau nu depinde de marimea conductului, totusi acesta fiind cel mai mic aparat posibil, pana acum.[/quote][[/quote]
apolo

Post by apolo »

toni.matei wrote:CIC-urile in niciun caz nu se vad din spate (acela este un retro)pentru ca nu exista nimic in spatele pavilionului. CIC = Complet In Conduct, dar un CIC se recomanda in primul rand daca conductul auditiv permite acest lucru (Diametrul conductului trebuie sa permita instalerea circuitelor in carcasa) deci daca am un conduct mare carcasa poate intra complet in conduct, daca am un conduct mai mic carcasa va iesi in conca (pentru a furniza spatiul necesar montari pieselor).
Ca aparatul sa se vada sau nu depinde de marimea conductului, totusi acesta fiind cel mai mic aparat posibil, pana acum.

Perfect in spate nu se vede intr-adevar . dar pe o raza de pana la 75-80 de grade din stanga sau dreapta catre spate SE VAD chiar daca ai tu conductul mai mare . Porti tu astfel de CIC-uri care nu se vad ? chiar sunt curios , pentru ca la mine se vad , si hai asta in cazul in care eu as avea un conduct destul de ingust, dar treaba este ca si la PHONAK , in prezentare , CIC-urile se vad.
Keo

Post by Keo »

apolo wrote:chiar sunt curios , pentru ca la mine se vad , si hai asta in cazul in care eu as avea un conduct destul de ingust, dar treaba este ca si la PHONAK , in prezentare , CIC-urile se vad.
Apolo, neintelegerea provine din faptul ca foarte putini pacienti pot beneficia de CIC.

Image

Pentru majoritatea desi platesc un CIC totusi le iese un ITC.

Image

Daca ai avea un canal de poti baga ... degetul mare cu totul in el, atunci ai putea avea CIC. Foarte putini (in general batranii) pot.
Harald

Post by Harald »

Keo wrote: .. neintelegerea provine din faptul ca foarte putini pacienti pot beneficia de CIC.
Pentru majoritatea desi platesc un CIC totusi le iese un ITC.
Nu "iese" CIC sau ITC în funcţie de dimensiunea canalului auditiv :lol:

CIC, ITC sau ITE sunt variante constructive diferite, kit-urile (aşa-numitele "faceplate") sunt diferite între ele pentru fiecare dintre variante şi electronica fiecărui kit este şi ea diferită. Uneori nici măcar microfonul nu e acelaşi model, dar receptorul e întotdeauna diferit şi reglajele exterioare disponibile dferă şi ele. Chiar modelul de aparat diferă de la o versiune la alta, de exemplu Savia 11 e CIC, în timp ce Savia 22 e ITC. Phonak mai face încă o distincţie la ITE-uri, între full-shell şi half-shell, deci la ei sunt chiar 4 variante constructive. Şi cel puţin la modelele mai vechi, Siemens făcea aceeaşi distincţie, dar nu ştiu dacă mai e valabil şi azi.

E cam la fel ca şi la retroauriculare, versiunile open-fit sau RIC/RITE sunt şi ele tot un fel de BTE-uri, dar nu poţi face dintr-un RIC un BTE şi nici invers. Audiologul este cel care decide dacă pacientul poate folosi un CIC sau un ITC, după care trebuie să comande exact ceea ce a decis.

Un formular de comandă, dintre cele folosite de audiologi, este disponibil pe Phonak Canada şi este edificator:

http://www.phonak-canada.com/form_23-g_ ... r_form.pdf
Keo

Post by Keo »

Harald wrote:CIC, ITC sau ITE sunt variante constructive diferite, kit-urile (aşa-numitele "faceplate") sunt diferite între ele pentru fiecare dintre variante şi electronica fiecărui kit este şi ea diferită. Uneori nici măcar microfonul nu e acelaşi model, dar receptorul e întotdeauna diferit şi reglajele exterioare disponibile dferă şi ele.
Stiu ca din punct de vedere electronic difera dar eu am avut un CIC (pe factura, garantie) care iesea din ureche si era vizibil ca un ITC. Daca m-au taxat pentru CIC si mi-au vandut ITC sau daca au folosit kitul de CIC pentru un mulaj de ITC, nu stiu. D'aia am zis ca platesti una si primesti altceva.
dark_light

Post by dark_light »

Keo wrote:
Harald wrote:CIC, ITC sau ITE sunt variante constructive diferite, kit-urile (aşa-numitele "faceplate") sunt diferite între ele pentru fiecare dintre variante şi electronica fiecărui kit este şi ea diferită. Uneori nici măcar microfonul nu e acelaşi model, dar receptorul e întotdeauna diferit şi reglajele exterioare disponibile dferă şi ele.
Stiu ca din punct de vedere electronic difera dar eu am avut un CIC (pe factura, garantie) care iesea din ureche si era vizibil ca un ITC. Daca m-au taxat pentru CIC si mi-au vandut ITC sau daca au folosit kitul de CIC pentru un mulaj de ITC, nu stiu. D'aia am zis ca platesti una si primesti altceva.
daca CIC-ul tau mai are si buton de programe si/sau rotita de volum, atunci dimensiunea lui migreaza spre cea a unui ITC, pentru ca apare ceva in plus pe faceplate, care-i mareste dimensiunea, diametrul, suprafata...cum sa-i zic? partea externa, cea cu usita de baterie, devine mai mare si atunci aparatul iese mai mult in evidenta.

confuzia intre CIC si ITC se face datorita dimensiunii finale a aparatului. dar clasificarea corecta e cea explicata de Harald. Caracteristicile circuitului sunt diferite la CIC fata de ITC.
cosmin_72

Post by cosmin_72 »

Caracteristicile circuitului sunt diferite la CIC fata de ITC
difera doar tipul de receiver, care este mai mare decat la CIC.
softul amplificatorului (amplificatorul fiind acelasi)
iar la ITC se adauga in plus buton de schimbare a programelor ( care se poate pune si la CIC) , potentiometru .
Keo

Post by Keo »

"CIC-ul" meu avea buton de schimbare de programe, dar nu si controlul volumului. Deci ce era? :)
Harald

Post by Harald »

cosmin_72 wrote: difera doar tipul de receiver, care este mai mare decat la CIC.
softul amplificatorului (amplificatorul fiind acelasi)
Ce-ar fi să folosim un exemplu concret? :twisted:

Uită-te în documentul sm_dsp4_ite.pdf de la Phonak şi s-ar putea să descoperi că versiunile CIC şi ITC au şi alt hibrid fiecare, nu numai alte microfoane şi receptoare. Seamănă mai mult între ele faceplate-urile de Eleva 22, Verve 22 şi Savia 22 decât Eleva 11 cu Eleva 22, respectiv Savia 11 cu Savia 22.

Încă şi mai edificator e faptul că versiunea fără telecomandă e vândută sub denumirea de eXtra, indiferent dacă e un kit de Eleva, de Savia sau de Verve, însă variantele constructive nu se amestecă între ele: un kit de de Eleva 11, Savia 11 sau Verve 11 va fi vândut drept eXtra 11, iar un kit de Eleva 22, Savia 22 sau Verve 22 va fi vândut drept eXtra 22.

Şi la Siemens Motion 300 e la fel, versiunea CIC foloseşte alt hibrid decât versiunea ITE, chiar dacă chip-ul de pe fiecare hibrid e de fapt acelaşi. Însă facilităţile chip-ului sunt folosite în mod diferit, iar configurarea diferită este realizată din soft. Numai că e vorba de soft-ul folosit de Siemens în procesul de producţie al circuitelor hibride, nu de soft-ul de fitting (Connexx) folosit de audiologi. Chiar dacă Siemens poate folosi aceeaşi linie de producţie pentru ambele versiuni, când ajung la audiolog ele sunt deja diferite şi nu mai pot fi modificate.
Harald

Post by Harald »

Keo wrote:"CIC-ul" meu avea buton de schimbare de programe, dar nu si controlul volumului. Deci ce era? :)
Dacă avea acea mică "antenă" de plastic (pentru a putea fi scos din ureche) era CIC, dacă n-o avea şi îl scoteai apăsând cu degetul pe ureche, era ITC :P
Keo

Post by Keo »

O avea si pe aia. Deci CIC. Si totusi era vizibil ca un ITC.
Harald

Post by Harald »

Keo wrote:O avea si pe aia. Deci CIC. Si totusi era vizibil ca un ITC.
Acum ai Hi-Pro :twisted:
Conectează-l, accesează-l prin soft şi vezi cum îl identifică.
Dacă e recunoscut drept Savia 11, Phonak l-a fabricat drept CIC. Dacă îl vede ca Savia 22, a fost produs şi vândut ca ITC.
Keo

Post by Keo »

E vorba de fostul aparat, un Claro. La perechea actuala de Savia nu am dubii, sunt BTE, recunoscute ca atare de HiPro. Iar Claro e decedat & ingropat, deci misterul ma va bantui pentru totdeauna. :lol:
dark_light

Post by dark_light »

Keo wrote:"CIC-ul" meu avea buton de schimbare de programe, dar nu si controlul volumului. Deci ce era? :)
era CIC, da' era mai mare carcasa. pe CIC poti pune si buton, si rotita sau alt tip de reglaj de volum, dar toate astea il fac mai mare ca dimensiune. cel mai mic CIC posibil e ala fara nici un comutator pe el.
cosmin_72

Post by cosmin_72 »

claro este un aparat modular iar dimensiunea "cea mai mica" este una standard, de aceea este mai mare.

modular = amplificatorul si microfonul este incorporat pe faceplate iar pozitia lor nu se poate modifica.

cel mai probabil aparatul tau este cel mai mic posibil din gama "aparate modulare". sunt convins ca un CIC normal (nemodular) iti va iesi mult mai mic.
Post Reply